Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: drámai módon eshet ki a francia csapat, nehéz feladat vár a Bayernre! – ELŐZETES

Több együttesre is komoly téttel bíró találkozó vár a Bajnokok Ligája (UEFA Champions League) szerdai játéknapján. Ugyan a csoportkör utolsó fordulójához érkeztünk, de ma este néhány csapatot érhetnek még meglepetések akár negatív, akár pozitív értelemben…

E-csoport:

Ajax Amszterdam – Bayern München (21:00, M4 Sport)
S.L. Benfica – AEK Athén (21:00, Spíler TV)

Nem lesz tét nélküli az Ajax Amszterdam és a Bayern München ma esti összecsapása, hiszen a hazai csapatnak megvan az esélye arra, hogy csoportelső legyen, ám Erik ten Hag legénységének mindenképp nyernie kell ahhoz, hogy ez sikerüljön. Münchenből pontot tudott csenni a neves holland gárda, így bizakodva várhatják a ma esti találkozót, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Bayern azóta feljebb javult, azaz ez egy teljesen más mérkőzés lesz.
Az E-csoport másik találkozója ellenben már semmilyen téttel sem bír, a Benfica 3. hely biztos a csoportban, míg az AEK Athén maximum szép búcsút vehet a sorozattól. 

F-csoport:

Manchester City – Hoffenheim (21:00)
Sahtar Donyeck – Olympique Lyon (21:00)

A Manchester City a Szalai Ádámot soraiban tudó Hoffenheimet látja vendégül ma este, igaz a magyar támadó nélkül, mivel Szalait az előző mérkőzésen kiállították. A két csapat közül nagyobb téttel a vendégek számára bír ez a találkozó, hiszen amennyiben a Hoffenheim nyerni tudna Manchesterben, akkor abban az esetben csodával akár el csípheti a német klub az Európa-ligát érő 3. helyet.
Ehhez viszont az is kell, hogy a Sahtar Donyeck ne szerezzen pontot az Olympique Lyon ellen, viszont a Hoffeinheimhez hasonlóan ennek a két együttesnek is rendkívül fontos a ma esti találkozó, hiszen amennyiben a hazai csapat győzni tudna, akkor továbbjuthat, míg a vendégek vereség esetén visszacsúszhatnának a 3. helyre…

G-csoport:

Viktoria Plzen – AS Roma (18:55, Spíler TV)
Real Madrid – CSZKA Moszkva (18:55, Spíler 2)

Az első mérkőzések alapján minden bizonnyal sokan nem fogadtak arra, hogy a Plzen elcsípheti az Európa-ligát érő 3. helyet, de erre mostanra reális esélye van a cseh gárdának. Ráadásul könnyebb helyzetben is van ma este mint a CSZKA Moszkva, hiszen a Plzen hazai pályán fogadja az AS Romát.
Ugyanis a CSZKA Moszkva a Real Madrid vendégszeretetét fogja élvezni, bár az is igaz, a királyi gárda már az előző körben bebiztosította továbbjutását, így kérdéses, hogy a mai találkozót mennyire fogja komolyan venni Santiago Solari legénysége… 

H-csoport:

Young Boys – Juventus (21:00, Spíler 2)
Valencia – Manchester United (21:00)

A Juventus a Young Boys otthonában biztosíthatja be elsőségét a csoportjában, amit a torinói alakulat gyakorlatilag már a 4. fordulóban megtehetett volna a Manchester United ellen. A svájci csapatot hiba lenne leírni hazai pályán, ráadásul a Juvénak minden meccsen akadnak gyengébb pillanatai, melyek adott esetben a csapat győzelmébe is kerülhetnek.
A Manchester Unitedra viszont egy fokkal mindenképp nehezebb feladat vár, hiszen Mourinho tanítványai a Valenciához fognak látogatni, s azt sem szabad elfelejteni előzetesen, hogy a denevérek pontot csentek az Old Traffordról. 

A csoportok jelenlegi állása: