Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hátrányból fordítva biztosította be csoportelsősségét a Manchester City – videóval

A Bajnokok Ligája F-csoportjának utolsó körét játszotta a Manchester City a Hoffenheim ellen. A németek már az előző fordulóban biztos kiesők voltak, így vesztenivaló nélkül indultak neki a meccsnek. Ez először be is jött, ám a City feléledt, és fordított, ezzel bebiztosítva első helyét a csoportban. A másik mérkőzésen a Lyon a Shakhtar Donyeck otthonába látogatott, és szintén hátrányba kerültek, ám végül összejött nekik a döntetlen, ami elég volt ahhoz, hogy a második helyen továbbjussanak a legjobb tizenhat közé. 

Forrás: uefa.com

Bátran játszott a Hoffenheim a Manchester City ellen, igaz, már semmi vesztenivalójuk nem volt. A 12. percben Kramaric értékesíthetett volna egy kipattanót, de hiába volt jó helyzetben, a kapu felé lőtte a labdát, két perccel később viszont Edersonnak kellett bravúrral védenie a próbálkozását. A 16. percben azonban Laporte rántotta le .. a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek. Az eddig kiválóan játszó Kramaric állt a tizenegyesponthoz, és magabiztosan értékesítette is a lehetőséget, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. A gól után kicsit felébredt a City, a 19. percben egy szöglet után Gabriel Jesus a kapufát is eltalálta fejesével. A 21. percben John Stones küldött a kapura egy ígéretes fejest, de Baumann bravúrral védeni tudott. Sokkal többet birtokolta a labdát a City, és egyre közelebb kerültek az egyenlítéshez. A 34. percben Otamendi érkezett jól fejjel a kapu elé ívelt szabadrúgásra, de a próbálkozás nem volt elég pontos, a felső lécről pattant ki. A 46. percben viszont csak összejött nekik az egyenlítés Sané fantasztikus szabadrúgásgóljával. 

A második félidőben is megmaradt a City fölénye. Az 56. percben Bernardo Silva kapott remek passzt az ötösön, de a befejezést nagyon elrontotta, így Baumann megerőltetés nélkül védeni tudott. Azonban nem kellett sokat várni a hazaiak góljára, mivel a 61. percben már két góllal mentek az angolok. Egy kontra végén Sané és Sterling játszott össze, és végül a német talált a már üres kapuba. A 66. percben Gündogan szabadrúgása kerülte el csak centikkel a felsőlécet, a 76. percben pedig Foden célzott a léc alá, de a németek kapusa hatalmasat védett. Ezt követően a City már visszavett a tempóból, volt néhány kapura lövése, de egyik sem találta el a kaput. Azonban ez is elég volt a számukra, mivel a Hoffenheim sem volt veszélyes a kapujukra. Az angolok ezzel első helyen tovább is jutottak.

Manchester City – Hoffenheim: 2-1 (1-1)
Helyszín: Etihad stadion (Manchester) Vezette: Andreas Ekberg (svéd)
Gólszerzők: Sané (45+1. 61.) 
ill. Kramaric (16. – büntetőből)
Sárga lap– ill. Grillitsch (64.), Joelinton (70.)
Kiállítás– ill. –

Manchester City: Ederson, Zinchenko (Delph, 64.), Laporte, Otamendi, Stones (Walker, 46.), Foden, Gündogan, Bernardo Silva (Kompany, 85.), Sané, Sterling, Gabriel Jesus. Vezetőedző: Pep Guardiola

Hoffeinheim: Baumann,  Brenet (Nelson, 46.), Kasim, Hubner, Kaderabek, Grillitsch, Geiger (Amiri, 63.), Bittencourt (Belfodil, 70.), Schulz, Joelinton, Kramaric. Vezetőedző: Julian Nagelsmann

https://www.youtube.com/watch?v=c3fXatWzmIQ

Habár az első félidőben minden statisztikai mutatóban jobb volt a Lyon, mégis a Shakhtar Donyeck szerezte meg a vezetést a 22. percben. Ismaily passzolt Junior Moraesnek, aki szépen eltekerte a jobb alsó sarokba a labdát a hiába vetődő Anthony Lopes mellett.

A második félidőben már beért a francia fölény, és habár az 54. percben lőtt góljukat nem adták meg les miatt, a 65. percben mégis sikerült egyenlítenie a Lyonnak. Egy hosszú indítás után Depay passzolta a labdát középre az éppen érkező Fekirnek, aki fantasztikus gólt lőtt a bal felső sarokba. A franciák meg tudták tartani a döntetlent, ezzel pedig kiharcolták a továbbjutást is.

Shakhtar Donyetck – Lyon: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Moraes (22.) 
ill. Fekir (65.)
Sárga lap: Bolbat (88.) ill. Marcelo (8.), Fekir (68.)
Kiállítás– ill. –

Az F-csoport eredménye: