Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leicester: még a télen visszatérhet az algériai sztárcsatár

A legújabb hírek szerint elég hamar kitelt a becsülete a török Süper Ligben csak szenvedő Fenerbahce csapatánál Islam Slimaninak. Az algériai gólvágó a mostani szezont kölcsönben kezdte meg az isztambuliaknál, akik könnyen lehet, hogy idő előtt, már januárban lemondanak róla.

Manapság a magyar válogatott egykori bukott szövetségi kapitánya, Erwin Koeman irányítja a Fenert. A levitézlett veteránok, és sérültek garmadája által fémjelzett együttes történelmi mélyponton van: csak a 17. helyen állnak a tizennyolc-csapatos bajnokságban. Igaz, a két ősi rivális, vagyis a Besiktas és a Galatasaray is tisztes távolból követi az éllovas Basaksehirt.

A Telegraph értesülése szerint ugyan hiába van tele sérültekkel, a Fener illetékesei már közölték is Slimanival, hogy felettébb elégedetlenek a játékával. Ez persze nem is csoda, lévén tizenhétszer lépett pályára eddig idén, és csak négy gól gazdagítja a statisztikáját. Kérdés, hogy a Leicester Citynél mit szólnak majd a korábban visszatérő Slimanihoz? Az algériai támadó ugyanis 2016 óta van a „Rókák” alkalmazásában, de a legendás bajnoki cím megnyerése után a rá elköltött 30 millió euró továbbra is kidobott pénznek tűnik… Az előző félévet a Newcastle Uniteddel bukdácsolta végig Slimani, ahol szintén nem marasztalták…

A 30 esztendős csatárt állítólag korábbi első európai klubjánál, a portugál Sportingnál szívesen látnák. A lisszaboniak viszont jelen állapotukban aligha tudnának értelmes összeget kifizetni érte, lévén Slimanit még 2021-ig köti szerződés a King Power Stadiumba.

A török bajnokság állása: