Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hibátlan frankfurti továbbjutás; csúfos marseillei búcsú

A labdarúgó Európa ligában ma este minden kérdésre választ kaptunk. A “G”, “H” és “I” csoportokban lettek sima továbbjutók, de akadtak meglepetések és fájdalmas búcsúk is.

Villarreal – Szpartak Moszkva 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Chukwueze (11.), Ekambi (48.) ill. –

Chukwueze kormányozta jó irányba a “Sárga tengeralattjárót”.

A “G” jelű kvartettben még mindenki számára adott volt a lehetőség, hogy továbbjusson a tavaszi folytatásra. Az otthon játszó Villarreal pedig ennek szellemében futott ki a pályára és már a 11. percben előnybe került a nigériai Chukwueze jóvoltából. A második félidő elején pedig Ekambi meglőtte a csapat második gólját is, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Rapid Wien – Glasgow Rangers 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ljubicic (84.) ill. –

A csoport másik meccsén szintén nagy volt a tét, hiszen egy győzelemmel a Wien és a Rangers számára is meg lehetett volna a második hely. A mindent eldöntő gólra egészen a 84. percig kellett várni, amit a hazaiak szereztek a csereként beálló Ljubicic révén.  Így Szántó Tamás csapata örülhetett és folytathatja a tavasszal az Európa ligában.

A G-csoport eredménye.

Lazio – Frankfurt 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Correa (56.) ill. Gacinovic (65.), Haller (71.)

Hibátlan frankfurti továbbjutás. 

A”H” jelű kvartettben kérdések már nem voltak, hiszen a hibátlan Frankfurt a már biztosan második Laziohoz látogatott. Az olasz fővárosban a gól nélküli első játékrészt követően egy igen szórakoztató második félidőt produkáltak a csapatok. Előbb a hazaiak szerzetek vezetést Correa révén, majd negyed órán belül a vendégek megfordították a találkozót, így a Frankfurt 18 ponttal jutott tovább.

Marseille – Apollon 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Thauvin (11.) ill. Maglica (8.-büntető, 30.), Stylianou (56.)

Emberhátrányban esélye sem volt a Marseillenek.

A tavalyi döntős Marseille már korábban előtte a továbbjutási esélyeit, de azért a szép búcsút a szurkolók elvárták volna a csapattól. Ez azonban nem jött össze, ugyanis már a 8. percben ember- és gólhátrányba kerültek, miután Kamara szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Maglica értékesítette. Bár a világbajnok Thauvin szinte azonnal kiegyenlített, viszont a folytatásban a franciák már nem bírták el az emberhátrányt. A 30. percben Maglica akcióból is betalált, majd a második félidőben Stylianou eldöntötte a három pont sorsát a ciprusi csapat javára. A győzelem ugyan szép, de továbbjutást nem ért az Apollon számára.

A H-csoport eredménye.

Genk – Sarpsborg 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Gano (3.), Paintsil (5.), Berge (64.), Aidoo (67.) ill. –

A belga Genk lehengerlően futballozott az “I” csoport utolsó körében. Alig néhány perccel a kezdőrúgást követően már kettővel vezettek a hazaiak, többek között a Ferencvárosban is megforduló Paintsil jóvoltából. Az első félidő jó perceit a másodikban is lemásolták a belgák és ott is rövid idő alatt kettőt vágtak, amivel megnyerték a csoportjukat.

Besiktas – Malmö 0-1 (0-0)
Gólszerzők: – ill. Antonsson (51.)

A nap egyik meglepetése a Besiktas otthoni veresége. A törökök képtelenek voltak nagy nyomást gyakorolni a svéd ellenfelük számára, aminek meg is lett a böjtje. A vendégek az 51. percben ugyanis eldöntötték a mérkőzést Antonssonnak köszönhetően egy remek találattal. Ezzel pedig a második hely kérdésére is választ adtak.

Az I-csoport eredménye.