Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Touré – Olympiakosz szakítás: botrányos a sárdobálás

Évekig tartó agóniát követően, bajnokcsapat (kiegészítő)tagjaként hagyta el a Manchester Cityt Yaya Touré. Az elefántcsontparti középpályás sokáig klub nélkül tengődött, majd elszegődött az Olympiakoszhoz. Azonban a napokban szakításra került sor.

A 35 esztendős Yaya Touré mindössze öt tétmeccsen kapott lehetőséget ősszel a görög együttesben, amelyet egyszer már szolgált pályafutása hajnalán, a 2005-16-os idényben. Ezt a mostani kevés lehetőséget azonban nehezen fogata el Touré és a menedzsmentje. Bár a korábbi 97-szeres elefántcsontparti válogatott kiválóság még nem szólalt meg, az ügynöke bizony határozottan az Olympiakoszra mutogat, mint a szakítás okozója:

„Amikor Yaya eljött az Olympiakoszba, sokkal többet bárt, hiszen nagyszerű játékos, ám rájött, hogy szerződést akar bontani. Felfogta, hogy nem tartják be az ígéreteket, és Yaya nem olyan játékos, aki a padon ücsöröghet. Az Olympiakosz már nem az a nagyszerű csapat, amelyben egykor játszott. Nem fogja megnyerni a bajnokságot, azt el fogja veszteni a PAOK-kal szemben. Yaya pedig nem akart egy középszerű csapatban játszani, ő ismét egy nagy klubban akar bizonyítani.”

– nyilatkozta Dimitrij Seluk, aki elsősorban alacsony árkategóriájú poszt-szovjet, illetve afrikai játékosokkal házal Európában.