Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-győztes legenda veszi át Tunézia válogatottját!

A tunéziai válogatott ugyan ott volt az idei világbajnokságon, ám most sem sikerült igazán átütő eredményt elérnie az afrikai kontinens állandó sötét lovának. A főként saját bajnokságában játszó játékosaival, illetve a Ligue 1-ben szereplő légiósaival operáló csapatot mostantól a legendás Alain Giresse irányítja.

Tunézia tehát ott volt az idei, oroszországi Világbajnokságon, ahol valójában nem sok esélye volt a nagy siker elérésére (továbbjutni a csoportból), lévén a későbbi bronzérmes belgáktól, és a negyedik helyen végző angoloktól is kikaptak. Viszont hosszú idő után vb-meccset nyertek a vb-k történetének talán egyik leggyengébb csapata, Panama ellen. A nyári torna után a helyi szövetség búcsút vett Nabil Maaloultól, ám a nem túl fényesre sikerült őszi felkészülés után az utód, Fouzi Benzartit gyorsan elküldték.

Most pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a kispadra egy hatalmas nevet szereztek meg: Alain Giresse-t. A játékosként 1984-ben Európa-bajnokságot nyerő francia az elmúlt majd két évtizedben szépen körbehaknizta az afrikai kontinenst. Volt már szövetségi kapitány kétszer Maliban, illetve egyszer-egyszer Szenegálban és Gabonban. Közben pedig átugrott az UEFA „szegényfiújához”, Grúziához. Fontos elmondani, hogy játékos-karrierjével ellentétben Giresse nem mondható túl sikeresnek edzőként, lévén egyetlen francia szuperkupa virít a vitrinjében. Igaz, ezt is még a Paris Saint-Germain mestereként gyűjtötte be 1998-ban. Giresse általában egy, maximum két évet tölt el csapatai élén, ám könnyen elképzelhető, hogy ha ráncba szedi a Wahbi Khazri (Saint-Etienne) fémjelezte Tunéziát, akkor a 2022-es katari vb-ig is kihúzhatja.