Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a magyar válogatott egyik felkészülési meccsére az ellenfél

Miután a magyar válogatott egy ötcsapatos csoportba került a 2020-as Európa-bajnokságra való selejtezőcsoportban, így jövő szeptemberben és novemberben is lesz egy-egy szabadnapja, amikor várhatóan felkészülési mérkőzést játszik. Az elsőre pedig már meg is van az ellenfél…

Az MLSZ a csütörtöki napon bejelentette, hogy a magyar válogatott 2019. szeptember 5-én Podgoricában lép pályára Montenegró nemzeti együttese ellen, négy nappal a szlovákok elleni hazai Európa-bajnoki selejtező előtt.

A balkáni ország válogatottja ellen eddig kétszer találkoztunk, mindkétszer felkészülési találkozón. 2007 márciusában, a házigazdák történetének első válogatott meccsén, Podgoricában 2-1-re kikaptunk, majd 2008 augusztusában 3-3-as döntetlent játszott a két csapat a Puskás-stadionban. A montenegrói válogatott a Nemzetek Ligája C-divíziójában szerepelt, ahol a szerbek és a románok mögött harmadik helyen zárták a csoportjukat.

Legnagyobb klasszisuk a Juventust és az AS Romát is megjárt Mirko Vucsinics már nem tagja a válogatottnak, de Sztevan Jovetics (Monaco), Sztefan Szavics (Atlético Madrid) vagy Adam Marusics (Lazio) neve is jól cseng az európai labdarúgásban, akiket Marco Rossi szövetségi kapitány is külön kiemelt az ellenfél feltérképezése során.

A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek időpontjai: 
március 21.: Szlovákia–Magyarország
március 24.: Magyarország–Horvátország
június 8.: Azerbajdzsán–Magyarország
június 11.: Magyarország–Wales
szeptember 9.: Magyarország–Szlovákia
október 10.: Horvátország–Magyarország
október 13.: Magyarország–Azerbajdzsán
november 19.:
 Wales–Magyarország