Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nincs kint a gödörből a Valencia

A La Liga 16. fordulójában fontos pontokért utazott az Ipuruába a Valencia, amely egy gyenge kezdés után az utóbbi hetekben elindult felfelé a táblázaton.

Kép: AS.com

Az idei szezon egyik legnagyobb negatív meglepetése a Valencia. A szebb napokat is megélt klub tavaly jó szezont zárt Marcelino irányításával, ám idén ismét elmaradnak az eredmények. A Bajnokok Ligájában nem sikerült megszorongatniuk a Manchester Unitedet és a Juventust, a bajnokságban pedig sokáig a kiesés ellen küzdöttek. Utóbbiban azért sikerült valamelyest korrigálni a helyzetükön, de az elmúlt két hétben megint győzelme nélkül maradtak. Az Eibar ellen lehetett volna javítani.

Az Eibar is visszafogottan kezdte a szezont, ám ők hazai környezetben általában veszélyesek – ezúttal is ez volt a helyzet. A baszk gárda aktívabb volt, kezdeményeztek és megpróbálták otthon tartani a három pontot. Nagyon nehezen boldogult ellenük a vendég csapat, amely mindezek ellenére meg tudta szerezni a vezetést: Wass beadása után Rodrigo talált be a 29. percben. Bosszúsak lehettek tehát a hazaiak, mert habár szoros volt a meccs és valamivel talán jobban is játszottak ellenfelüknél, mégsem náluk volt az előny.

Intő jel volt viszont a Valencia számára, hogy még az első félidő végén el kellett használniuk két cserét: Gabriel Paulsita és Coquelin is befejezte, ami nem volt jó jel a folytatásra nézve. Az első játékrészben tehát az Eibar volt veszélyesebb, a Valencia viszont hatékonyabbnak tűnt – ez azonban a másodikban már nem feltétlenül volt elmondható. Habár továbbra is egy szoros, küzdős találkozó volt ez, egy hiba ismét fordulópontot jelentett. Az 56. percben büntetőhöz jutott az Eibar Gaya kezezése után – ezt egyébként a videóbíró segítségével ítélték meg. Charles magabiztos végrehajtó volt, 1-1-re váltott az eredményjelző.

Az utolsó fél óra már nem hozott jelentős változást. Brusztoltak a csapatok, harcoltak a győzelemért, de újabb gól már nem esett (habár a hajrában akadt néhány komolyabb lehetőség). Döntetlen lett a vége, ami összességében igazságosnak mondható. Az Eibar így a 13. helyen van, a Valencia pedig 1 ponttal lemaradva tőlük a 14.-en.

Eibar – Valencia 1-1 (0-1)
G.: Rodrigo (29.), Charles (56. – büntető)