Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: hármat gurítva élen a City – videóval

Ugyan komoly nyomással a vállakon, de lépéselőnyös helyzetből kovácsolt magának szerencsét a Manchester City együttese. A bajnok gárda egypontos, listavezetővel szembeni hátránnyal fogadta az Evertont.

A minimálisan tartalékos Manchester City végig uralta az egyébként teljesen szimpatikus Everton elleni rangadót. A liverpooliak sokszor nem találták el a kaput, konkrétan a szépítő találatuknál céloztak először pontosan. Ám Dominic Calver-Lewin szépítéséig Gabriel Jesus kétszer is beköszönt. A brazil támadó idén abszolút visszafogott teljesítményét nyújt, lévén augusztus óta először talált be a bajnokságban. Ha a mostani szezon után lenne a világbajnokság, akkor az egykori “utcagyerek” aligha lehetne ott a brazil keretben. Igaz, végül vele sem mentek sokra idén nyáron az aranysárgamezesek. Vissza a mai derbihez! Az angol futball egyik legtúlértékeltebb fenegyereke, Raheem Sterling ismét betalált, újfent bizonyítva, hogy csereként is megállja a helyét. És ha már cserék: a hazaiak legnagyobb örömére Kevin De Bruyne a sérülése, és másfél hónap kényszerpihenő után újra a pályán volt. A lelkes Riyad Mahrez helyére állt be, a 75. percben.

A City az élre ugrott, ám ha a Liverpool hozza a Manchester United ellenire örökrangadót, vissza áll a forduló előtti helyzet.

Manchester City – Everton 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Gabriel Jesus (22., 50. perc), Sterling (69.), ill. Calvert-Lewin (65.)

https://www.youtube.com/watch?v=GhKfhG98dew

A 17. forduló tovább programja:

Crystal Palace – Leicester
Huddersfield – Newcastle
Tottenham – Burnley
Watford – Cardiff
Wolves – Bournemouth
Fulham – West Ham
Brighton – Chelsea
Southampton – Arsenal
Liverpool – Manchester United

A bajnokság állása: