Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo góljával nyert derbyt a Juventus – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 16. fordulójában egy hamisíthatatlan városi rangadóra került sor a szombat esti órákban, amikor a sorozatbeli nyolcadik bajnoki címére hajtó éllovas Juventus a nemzetközi kupaszereplésért küzdő Torino vendége volt…

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a mindig parázsnak ígérkező presztízscsatán, és a Juve eddigi félelmetes mérlege ellenére a hazai publikum természetesen hatalmas várakozásokkal várta az összecsapást, amely értelemszerűen Cristiano Ronaldo első városi derbyje volt új csapata színeiben. A bátor kezdés ellenére kellemetlenül indult a házigazda számára a mérkőzés, ugyanis Emre Can és Sirigu egy szögletnél összeütközött egymással, és a kapus a leérkezésnél csúnyán beverte a derekát, kisvártatva pedig egy védés után ismét lent maradt, majd további ápolásokat követően le is cserélték a rutinos portást. A mérkőzés kevés helyzettel, de annál nagyobb küzdelemmel telt, és az első félidő jelentős részében a Torino abszolút meccsben tudott lenni a jóval esélyesebb riválissal, időnként még kapuja elé is tudta szorítani ellenlábasát.

A második játékrész sem éppen a Juventus akarata szerint vette kezdetét, néhány perc alatt a lendületből Belottit kétszer is csak sárga lapos figyelmeztetés ellenében tudták megállítani, és a második középtávoli pontrúgás után Izzo fejelt ordító helyzetben a kapu elől keresztbe, majd Belotti kellemetlenül megpattanó lövése kötött ki épphogy a léc felett. Kétségkívül a második felvonás eseménydúsabban alakult, a kapuk gyakorlatilag felváltva forogtak veszélyben, de mindkét védelem és mindkét kapus kiválóban tartotta magát. A Torino érezhetően egyre inkább kezdett fáradni, s a félidő derekánál Zaza túl röviden adta haza a labdát kapusának, akit megelőzően Mandzukic, a kimozduló Ichazo pedig a labda helyett a horvát támadó lábát sodorta el. A jogosan megítélt büntetőt Cristiano Ronaldo váltotta gólra, jól helyezett büntetőjébe az uruguayi cserekapus csak beleérni tudott. A 11. góljával a góllövőlista élén Piatekot beérő CR7 a találatát követően sárga lapot kapott, mert szándékosan nekifutott a részére beszóló (?) hálóőrnek. Három perccel később Pjanic kapu elé ívelt pontrúgását a hosszú oldalon mintaszerűen érkező Mandzukic helyezte a hálóba, de közben Ronaldo is hozzáért, de legalábbis mozdult a labdára leshelyzetben, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A hajrát a Bianconeri magabiztos hozta le az egygólos vezetéssel, így szezonbeli 16. bajnoki mérkőzésén már a 15. győzelmét gyűjtötte be és utcahosszal vezeti a Serie A mezőnyét, míg az idei mind a négy vereségét hazai pályán elkönyvelő Torino a hatodik helyről várja a riválisok hétvégi pályára lépéseit.

Torino – Juventus 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Olimpico, Torinó Vezette: Marco Guida
Gólszerző: – ill. Ronaldo (70.)
Sárga lapok: Zaza (27.), Ansaldi (72.) ill. Pjanic (48.), Emre Can (51.), Ronaldo (70.), Perin (90+2.)
Kiállítva: – ill. –

Torino: Sirigu (Ichazo 20.) – Izzo, Nkoulou, Djidji – Aina (Berenguer 85.), Meite, Rincon, Baselli, Ansaldi (Parigini 76.) – Zaza, Belotti. Vezetőedző: Walter Mazzarri.

Juventus: Perin – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Emre Can, Pjanic, Matuidi – Dybala – Ronaldo, Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri