Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Az Arsenal a Southampton otthonában kapott ki – videóval

Véget ért Unai Emery és az Arsenal meccs veretlenségi sorozata, ugyanis a romokban lévő Southampton meglepetésre megverte az “Ágyúsokat”. A Chelsea idegenben verte a Brightont. 

Southampton – Arsenal 3-2 (2-1)
Gólszerzők: Ings (20., 44.) Austin (85.) ill. Mkhitaryan (28., 53.)

Edzőváltás után a kiesős Southampton megmutatta, hogy eddig bizony Mark Hughes volt a “fék”. Ugyanis Danny Ings két góljának köszönhetően már a szünetben 2-1-es előnnyel vonulhattak a felek a pihenőre. A Arsenalnál Mkhitaryan volt eredményes még 1 gólos hátrányban. Az “Ágyúsok” “összetákolt” védelme és főleg a hosszú idő után visszatérő Koscielny, nem teszi ki ezt a félidőt az ablakban, ugyanis mindkét alkalommal az ő “meccshiánya” jelentette a bekapott gólokat. A második játékrészben az Arsenal  még egy Mkhitaryan megpattanó lövésnek köszönhetően tudott egyenlíteni. Ám a hajrában meglett a gól a Southamtpon ugyanis Leno borzasztóan jött ki egy Long beadásra és Charlie Auston köszönte szépen az üres kapuba fejelte a labdát. A véghajrában az egyenlítés az Arsenalnak már nem jött össze így 22 meccs után megszakadt Emery és az “Ágyúsok” veretlenségi szériája, még Hasenhuttl jól debütált a “Szentek” padján.

Brighton – Chelsea 1-2 (0-2)
Gólszerzők: March (66.) ill. Pedro (17.), Hazard (33.)

A Chelsea az első félidőben már két gólos előnyre tett szert Pedrona és Hazardnak köszönhetően. A második játékrészben ugyan még szépíteni tudtak a hazaiak, ám ez csak a “szépségtapaszra volt elég és a szépítésre. Ha nem is legmagabiztosabb győzelmét, de fontos és nehéz 3 pontot szerezett meg a Chelsea, mely az Arsenal bukásának köszönhetően még értékesebb.

A mérkőzések összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: www.premierleague.com