Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Így reagált Klopp Mourinho kirúgására

Jürgen Klopp azon kevés kollégája közé tartozik, akit még José Mourinho is tisztel, és elismer. A Manchester Unitedtől a mai napon kirúgott portugálról talán emiatt is beszél jól csengő szavakkal a Liverpool menedzsere.

Ahogy arról ma már több cikkünkben és posztunkban is beszámoltunk, végre véget értek José Mourinho szenvedései a Manchester United kispadján. A „Vörös Ördögök” illetékes vezetősége ugyanis azonnal hatállyal elbúcsúzott a náluk majdnem két és fél szezont kihúzó szakembertől. ITT írtuk meg, hogy ki lehet a későbbi utód, és ITT, hogy egyelőre ki lesz a főnök a pálya szélén.

A Unitednél az utolsó szög Mourinho koporsójában jó eséllyel a Liverpool elleni vereség volt. Így nem meglepő, hogy a „Vörösök” edzőjét, Jürgen Kloppot is megkérdezték a hozzá hasonlóan különc Mourinho kirúgásáról:

„Hatalmas versenyszellem, nagyon ambiciózus ember. A teljes tiszteletem az övé, egy hihetetlenül sikeres edző. Lehetséges, hogy az elmúlt néhány hónapban nem volt sok öröme, de senki nem törölheti el mindazt, amit elért. Remélem, hogy ebben a pillanatban szem előtt tartja a múltját, és nem csak az elmúlt hónapokat. Fantasztikus edző. Ő az egyetlen, aki el tudja mondani, hogy mi történt.”

– nyilatkozta Klopp.