Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klubvilágbajnokság: negyedszer a világ tetején a Real Madrid! – videóval

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló klubvilágbajnokságon szombaton már a végső helyosztókat rendezték, Abu Dhabiban került sor a döntőre és a bronzmeccsre egyaránt…

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madridnak negyedórára sem volt szüksége ahhoz, hogy magához ragadja a vezetést, miután az Aranylabdás Luka Modric a 16-os előteréből védhetetlen átlövés gólt ragasztott a házigazda kapujába. A fordulást követően újabb negyedóra elteltével duplázták meg előnyüket a “blancók”, egy szöglet utáni rövid felszabadítást Marcos Llorente vágott elemi erővel kapásból a hálóba. Kisvártatva egy újabb sarokrúgásnál a csapatkapitány Sergio Ramos emelkedett a legmagasabbra, a harmadik góllal végleg eldöntve a cím sorsát, ha addig kérdés lett volna. A házigazda erejéből csak egy szépítő találatra futotta, a végén pedig egy szerencsétlen öngól alakította ki a végeredményt.

A “királyi gárda” ezzel egymást követő harmadik évben lett klubvilágbajnok, összességében pedig negyedik alkalommal, mellyel megelőzték ebben a rangsorban az eddig szintén három elsőségnél tartó nagy rivális FC Barcelonát.

Döntő

Real Madrid – Al-Ain 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Modric (14.), M. Llorente (60.), Sergio Ramos (79.), Nader (90+1. – öngól) ill. Shiotani (86.)

 

A dobogó harmadik fokára az emlékezetes Libertadores-kupa elsőséget szerző River Plate csapata állhatott fel, amely a harmadik helyért zajló mérkőzés végére kiütötte az elődöntőben a Real Madrid által legyőzött japán Kasima Antlers gárdáját. Az argentinok legjobbja a csapat színeiben utoljára pályára lépő Gonzalo “Pity” Martinez volt két góljával, aki januártól az MLS-ben folytatja pályafutását.

A 3. helyért

River Plate – Kasima Antlers 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Zuculini (24.), G. Martinez (73., 90+3.), Borre (89. – büntetőből) ill.