Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Sevilla és a Valencia is a hosszabbításban mentett nagyot

A spanyol bajnokság 17. fordulója hozott meglepetést, de ez a meglepi lehetett volna akár nagyobb is. Kisebb csoda, hogy egy pontot még meg tudott menteni a bajnokaspiráns.

Kép: AS.com

Ezt nem teszik a fa alá Sevillában, az biztos! Machin legénysége biztatóan kezdte az évet, jó eredményeket szállítottak a bajnokságban és az Európa-ligában is. A szezon első fele így közel hibátlanul sikerült számukra: a Barcelona és az Atletico Madrid mellett ugyanis ők tűntek a harmadik nagy esélyesnek a bajnoki cím kapcsán. Az ünnepek érkeztével azonban az utolsó pillanatban hibáztak, ami sokba kerülhet még nekik a folytatásban.

A középmezőny végén lévő Leganes otthonába látogattak és már az elején is érződött, hogy nem alakulnak jól a kilátásaik: Vesga már az 5. percben gólra váltott egy beadást, így a hazaiak hamar előnybe kerültek. A Sevilla ennek tetejébe pedig az első félidő hoszabbításában megfogyatkozott, Franco Vazquezt ugyanis a játékvezető kiállította. Innentől pedig már nem volt könnyű a feladat. A Leganes ügyesen védte kapuját, taktikus volt és ez majdnem elégnek is bizonyult a győzelemhez. Igen ám, csak hogy a végjáték nem sült el számukra túl jól: Ben Yedder a 92. percben gólt lőtt, így pedig 1-1 lett a vége. A Sevilla így csak 2 ponttal marad le az Atletico mögött, a Leganes pedig a 16. helyen áll.

A déli meccsen egy másik jó nevű gárda, a Valencia lépet pályára és nyert – igaz, nem túl meggyőző módon. Parejo góljával sokáig úgy tűnt, kézben a siker, ám a második játékrészben az újonc Huesca büntetőből egyenlített. Még a hajrában is döntetlenre álltak a felek, ám a döntés végül a 94. minutumban született meg. A védő Piccini talált be, a Valencia pedig így nyerni tudott – ezzel pedig egészen a 8. helyre kapaszkodtak fel.

Eredmények:

Valencia – Huesca 2-1
G.: Parejo (25.), Chucho (72. – büntető), Piccini (94.)

Leganes – Sevilla 1-1
G.: Vesga (5.), Ben Yedder (92.)