Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Frankfurt kölcsönvette a BVB középpályását! – hivatalos

Az Adi Hütter által irányított Eintracht Frankfurt hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy a szezon végéig kölcsönvette a Lucien Favre vezette Borussia Dortmund középpályását, Sebastian Rode-t…

Visszatért korábbi csapatába a 28 esztendős Sebastian Rode, aki 2014 nyarán a Bayern München hívására hagyta el az Eintracht Frankfurtot. Pályafutása az elmúlt években nem alakult valami fényesen, hiszen a bajoroknál nem igazán kapott valami sok játéklehetőséget, míg a Borussia Dortmundnál több súlyosabb sérülést is összeszedett már. 

Sebastian Rode 2010 és 2014 között erősítette az Eintracht Frankfurtot, ezen időszak alatt pedig minden frontot egybe véve 108 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Ahogy már említettük, Rode útja 2014 nyarán a Bayern Münchenhez vezetett, a bajor alakulat akkor úgy igazolta le, hogy a 2013/2014-es idény végén sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Münchenben igaz elkerülték a komolyabb gondok, viszont ott koránt sem számoltak vele alapemberként, ezért két év után a váltás mellett döntött. A Borussia Dortmundnál az első mérkőzések alapján meghatározó szerepkört töltött volna be, viszont balszerencséjére ott pedig megsérült, ráadásul az előző idényben csupán 1 mérkőzésen tudott szóhoz jutni. Az aktuális kiírás folyamán szintén hátráltatták kisebb sérülések, az A keretben nem kapott lehetőséget, a B csapatban pedig mindössze 2 találkozón lépett pályára.