Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felfüggeszthetik az olasz bajnokságot!

Gabriele Gravina, a Serie A elnöke bekeményített, miután a szerdai Inter – Napoli találkozó előtt meghalt egy szurkoló, négy embert pedig megkéseltek. A bajnokság első embere radikális lépéseket tervez. 

Forrás: Getty Images

Szerda este, az Inter – Napoli bajnoki mérkőzés előtt, egy nápolyi szurkolókat szállító busz elgázolt egy 35 éves Inter-drukkert, aki a kórházba szállítást követően meghalt. Emellett a két tábor összecsapásai során négy vendégszurkolót megkéseltek, közülük egy súlyos sérüléseket szenvedett. Ha ez viszont nem lett volna még elég, a hazai közönség az egész mérkőzés alatt rasszista megjegyzésekkel illette Kalidou Koulibalyt.

Gabriele Gavina, a Serie A elnöke ma nyilvánosság elé állt a történteket követően, és arról is beszélt, hogy megfontolják, hogy egy időre felfüggesszék az egész bajnokságot.

Ami az elmúlt napokban történt, az már nem tolerálható. Megfontoljuk a bajnokság szüneteltetését is, mert jelenleg olyan problémába ütköztünk, ami nehezen orvosolható. Reagálnunk kell az eseményekre és koordinálni kell azokat, akár úgy, hogy nem lesz játék, ám ezt még a minisztériummal és az olimpiai bizottsággal is egyeztetnünk kell.”

A milánói rendőrség vezetője, Marcelo Cardona is elmondta a véleményét az eset után, ő az Inter-drukkeret büntetné.

Több mint száz ultra vett részt a zavargásokban, nagyon súlyos volt a helyzet. Javasolni fogom az illetékeseknek, hogy az Inter szurkolóit ebben az szezonban már ne engedjék el idegenbeli mérkőzésekre, a San Siro északi sarkát, az Inter-kanyart pedig zárják be március 31-ig vagy öt bajnokira és egy kupameccsre.”

Nem ez az első eset, hogy az Inter szurkolói egy kicsi messzire mentek. 2014-ben például egy Inter – Atalanta találkozón a hazai drukkerek egy kismotort akartak felgyújtani, majd a pályára dobni, amit még a mérkőzés előtt loptak el egy vendégdrukkertől. 2005-ben az Inter – AC Milan BL-elődöntőn fáklyákkal és rakétákkal dobálták meg az ellenfél kapusát, Didát, akit el is találtak, a játékos pedig meg is sérült.