Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robinho a török listavezetőhöz szerződik! – hivatalos

A török bajnokságban éllovas isztambuli Basaksehir gólerős támadóval erősítette meg támadószekcióját miután korábbi Real Madrid és Manchester City támadót igazolt.

 

A török bajnokságban szereplő Sivasspor együttese hivatalos közösségi oldalán jelentette be megegyeztek a listavezető Basaksehir együttesével és 8 gólos brazil támadójuk Robinho a listavezetőhöz igazol. A 34 esztendős brazil ezzel ismételten egy csapatban futballozhat korábbi csapattársával a togói Emmanuel Adebayorral, akivel anno a Manchester Cityben szerepelt egy csapatban.

Robinho a török bajnokság őszi szezonjában kiválóan teljesített eddig 8 alkalommal volt eredményes, amivel a bajnokság harmadik legjobb támadója a góllövőlistán. A korábbi brazil válogatott korábban megfordult a Santos, Real Madrid, Manchester City, AC Milan, a kínai Guangzhou Evergrande és a brazil Atlético Mineiro csapatában, legutóbb pedig a török Sivassport együttesében rúgta a bőrt.

Pályafutása egészét tekintve 725 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot tekintve és 245 gólt szerzett ezalatt. A brazil támadó spanyol és olasz bajnokságot is nyert a Real illetve Milan csapatával, valamint a brazil válogatottal 2007-ben a Copa Americát is elhódította.