Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Firmino tripla és kiütéses Liverpool-siker az Arsenal ellen! – videóval

Óriási rangadó került megrendezésre az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 20. fordulójában, hiszen a Jürgen Klopp által irányított Liverpool az Unai Emery vezette Arsenal-t látta vendégül…

A találkozó első veszélyesebbnek mondható ziccere a Liverpool előtt adódott, a 6. percben Firmino lövésébe ért bele a kapu közelében tartózkodó Salah, de a labda így is elment a jobb oldali léc mellett. A 9. minutumban az Arsenal került ziccerbe, Iwobi indult meg a Liverpool kapuja felé, az akciót maga is fejezete be, a fiatal nigériai támadó két védővel a nyakában tett kísérletet a gólszerzése, balszerencséjére Alisson résen volt és védte a próbálkozását. A 11. percben megtört a gólcsend, az Arsenal gyönyörűen játszotta ki a hazai együttes jobb oldalát, majd egy középre gurítás után a hosszú oldalon érkező Maitland-Niles szerezte meg a vezetést csapata számára. Túlságosan sokáig nem örülhetett az előnynek Unai Emery legénysége, mivel a 14. minutumban egy kisebb kavarodás végén Firmino egyenlített a Liverpool oldaláról, majd a 16. percben a brazil támadó egy káprázatos egyéni szólót követően megfordította a mérkőzés állását! A 32. minutumban kétgólosra növekedett a két csapat közötti különbség, Salah passzát követően Mané vette be Bernd Leno kapuját. A félidő ráadásában pedig még nagyobbra növelte előnyét a Liverpool. A 45+1. percben Sokratis követett el szabálytalanságot Mohamed Salah ellen a tizenhatoson belül, mely után a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára. A tizenegyest maga a sértett rendkívül magabiztosan értékesítette.

A fordulást követően nem változott az összecsapás képe, azaz a Liverpool uralta a játékot, viszont helyzetek tekintetében kissé visszaesett a színvonal a második játékrész elején. A 60. perc után azonban ismét felpörögtek az események, a 63. minutumban Fabinho került helyzetbe, de a brazil lövését szögletre tudta paskolni Leno, majd a sarokrúgást követően ismét tizenegyeshez jutott a Liverpool. Az Arsenal részéről ezúttal Kolasinac követett el egy teljesen fölöslegesnek tűnő szabálytalanságot Lovrennel szemben, a büntetőt Firmino értékesítette magabiztosan, a brazil támadó tehát ezzel mesterhármasig jutott az ágyúsokkal szemben. Bár a vezetést az Arsenal szerezte meg viszonylag koránt, viszont az előnyét nagyon rövid ideig tudta megtartani Emery csapata, amire végül rá is fázott, s a Liverpool egy rendkívüli csapást mért az ágyúsokra. 

Liverpool – Arsenal 5-1 (4-1)
Helyszín:
Anfield Road, Liverpool; Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Firmino(14., 16., 65., büntető), Mané(32.), Salah(45+2., büntető) ill. Maitland-Niles(11.)
Sárga lapok:
Robertson(26.) ill. Xhaka(33.)
Kiállítva:
ill.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson(Clyne 83.) – Wijnaldum(Lallana 78.), Fabinho – Shaqiri, Firmino, Mané(Henderson 62.) – Salah. Menedzser: Jürgen Klopp.

Arsenal: Leno – Lichtsteiner, Sokratis, Mustafi(Koscielny 46.), Kolasinac(Guendouzi 81.) – Xhaka, Torreira – Iwobi, Ramsey, Maitland-Niles – Aubameyang(Lacazette 72.). Menedzser: Unai Emery.  

https://www.youtube.com/watch?v=zo8IB3ThtBA