Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pl: két vesztes bajnoki után újra győzött a City – videóval

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) a kiesés elől menekülő Southampton együttese az utóbbi két mérkőzésen egyaránt vereséget szenvedő Manchester City együttesét fogadta. Guardiola együttese számára csakis a győzelem volt a cél, hisz egy újabb vereség akár a bajnoki cím elúszását is jelenthette volna, aminek a Liverpool nagyon tudott volna örülni.

Agüero tette magabiztossá a City előnyét. (kép: BBC)

A vendég együttes ezen a találkozón úgy kezdett, ahogy egy bajnokcsapattól az el is várható. A 10. percben ugyanis egy remek jobboldali támadás után, Bernardo Silva bepasszát értékesítette David Silva. A gól után a City nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját, de újabb találat némi meglepetésre a Southamptontól jött. Zinchenko labdavesztése után a korábbi Bayern München játékos, Hojbjerg tört kapura és egalizált. A dán középpályás ezzel rendesen magára haragította a vendégeket, akik a félidő előtt még két gólt berámoltak. Az első Ward-Prowsenak köszönhetik, aki Sterling beadását próbálta blokkolni, de pechjére az a saját kapujában között ki. A második pedig a hosszabbításban született Agüero révén, az argentin válogatott támadó fejjel volt eredményes Zinchenko beívelése után. A City a második félidőben is uralta a játékot, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, ahogyan a hazaiak sem, így maradt az 1:3-as vendégsiker.

Southampton – Manchester City 1-3 (1-3)
Gólszerzők: Hojbjerg (37.) ill. David Silva (10.), Ward-Prowse (43.-öngól), Agüero (45+3.)
Kiállítva: Hojbjerg (85.) ill. –

A Burnley számára is elegendő volt egy félidő. (kép: The Sun)

A délután másik meccsén a mostanság egyre jobb formát mutató West Ham látogatott a kieső helyen lévő Burnley gárdájához. A hazai csapat már a 15. percben előnybe került Wood révén, majd McNeil révén a 34. minutumban már kettővel ment a Burnley. Ebből a hátrányból a “Kalapácsosok” már nem tudtak felállni, igaz a ma mutatott játékukkal nehéz is lett volna, hiszen a kaput is alig találták el.

Burnley – West Ham 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Wood (15.), McNeil (34.) ill. –