Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: fölényes Arsenal-siker a londoni rangadón – videóval

Tovább folytatódott az angol bajnokság (Premier League) újévi játéknapja, a 2019-es esztendő második szigetországi futball-mérkőzésén az Arsenal lépett pályára a kiesés elől menekülő Fulham ellen…

Annak ellenére, hogy bátran kezdte a mérkőzést a Fulham csapata, az első félidő derekánál az egyre veszélyesebben játszó Arsenal a 25. percben magához ragadta az előnyt, miután Iwobi bal oldali bejátszását az ötös előteréből Granit Xhaka ballal továbbította Sergio Rico hálójába. A továbbiakban is lendületben maradtak az “Ágyúsok”, és a szünet előtti percekben Aubameyang, valamint Lacazette helyzeténél egyaránt komoly lehetőségük adódott a vezetés növelésére.

Tíz perccel a térfélcserét követően a házigazda egy újabb bal oldali akciót fejezett be találattal: nagyszerű passzolgatást követően Kolasinac lekészítéséből Alexandre Lacazette közelről volt eredményes évadbeli hetedik találata formájában. Egy óra játék elteltével Ranieri mester mindhárom cserelehetőségét kihasználta, és a friss emberek közül Aboubakar Kamara rövidesen be is tudott találni Sessegnon pazar bejátszását követően. Ugyanakkor Unai Emery is húzott egy jó cserét, hiszen Aaron Ramsey alig négy perccel a játékra jelentkezését követően az ötösről a hálóba vágott egy kapufáról kipattanó Aubameyang-kísérletet, hamar visszaverve ezzel a Fulham felzárkózási reményeit. Kisvártatva az imént hibázó Pierre-Emerick Aubameyang is beköszönt egy megpattanó lövés jóvoltából, végképp bebiztosítva az Arsenal győzelmét.

Az “Ágyúsok” megerősítették ötödik helyet a holnap a Newcastle otthonában pályára lépő Manchester United előtt, miközben a Fulham maradt a 19. pozícióban, és két közvetlen riválisa holnap egymás ellen fog játszani (Huddersfield-Burnley).

Arsenal – Fulham 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Xhaka (25.), Lacazette (55.), Ramsey (79.), Aubameyang (83.) ill. A. Kamara (69.)