Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: féltucatnál is több gólt szerezve tarolta le ellenfelét a Tottenham! – videóval

Megkezdődött a nagyüzem az FA-kupában, melynek 3. fordulóbeli nyitányán még 64 csapat alkotta a mezőnyt. Egyiküknek már búcsút intettünk, ugyanis a negyedosztályú Tranmere Rovers otthonában fölényes győzelmet aratott az élvonalbeli Tottenham Hotspur együttese, mely több, mint féltucat góllal ütötte ki ellenfelét! Llorente remekelt, ugyanis a spanyol veterán triplázott, míg Aurier duplázott, ahogyan Son ezt gólpasszok terén tette meg, de maga is betalált egyszer, ahogyan a végjáték során a nem sokkal korábban beálló Kane is!

Llorente mesterhármast szerezve vette ki részét a Tottenham kiütéses győzelméből az FA-kupa 3. fordulójában! (forrás: twitter.com/SpursOfficial)

Ma este elkezdődtek a küzdelmek az igazán klasszikus kupasorozatban, vagyis az FA-kupában! A brit szigetország klubcsapatai közül épp az egyik nagyágyú, a londoni Tottenham együttese kezdte meg a szereplést, amely a negyedosztályú Tranmere otthonába látogatott a még 64 együttest a mezőnyében tudó kupasorozatban. Természetesen a vendég fővárosiak voltak a meccs toronymagas esélyesei.

Az argentin Pochettino által irányított vendég fővárosi legénység Kane nélkül kezdett, de így is elég erős csapattal állt fel a londoni alakulat, melynek kezdőben helyet kapott többek között Son és Alli is a támadó szellemű alapemberek közül, de például a kapuban nem Lloris állt, hanem Gazzaniga. A Tottenham a várakozásoknak megfelelően dominált mezőnyben, a hazaiknál alig volt a labda, de egyszer ők is eltalálták a kaput az első félidőben. A vendégek ennél jóval veszélyesebben játszottak, és többször is betalálhattak volna. Az áttörés viszont a 40. percben jött meg, amikor is egy hazai védelmi hibát követően Aurier csapott le a labdára, majd a tizenhatoson kívülről óriási gólt lőtt a léc alá (0-1)! A szünetig már több találat nem született, de így is nyugodtak lehettek a vendégcsapat tagjai.

A fordulást követően még könnyedebben és eredményesebben ment a játék a londoni sztárcsapatnak. Sokat nem is kellett várni arra, hogy a Tottenham növelje előnyét, ugyanis a 48. percben Son jó passzát követően a kezdőben helyet kapott spanyol veterán támadó, Llorente volt eredményes (0-2)! Ezután sem telt el sok idő, és jött a vendégek harmadik találata! Az 55. minutumban Aurier másodjára is eredményes tudott lenni, a gólpasszt pedig Son adta ismételten (0-3)! Futószalagon jöttek a vendégek találatai, ugyanis a harmadikat követően két perccel, azaz az 57. percben már néggyel vezetett a Spurs, amikor Son maga is betalált (0-4)! A 71. minutumhoz érve pedig jöttek Llorente percei, aki ekkor meglőtte második gólját (0-5), majd a féltucatot erő találatot is ő szállította a következő percben, mellyel mesterhármast ért el (0-6)! A 75. percben Kane is pályára lépett, aki pont Llorentét váltotta, és ha már lehetőséget kapott, az angol gólvágó is kivette a részét a győzelemből egy találattal! Kane a 82. percben volt eredményes Alli passzát követően, így pedig ki is alakult a végeredmény, vagyis több, mint féltucat gólt lőve nullázta le, és tarolta le ellenfelét a Tottenham csapata (0-7)! Fölényes győzelmet aratva jutott tehát az FA-kupa 4. fordulójába, a legjobb 32 mezőnyébe a Tottenham, melynek tagjai közül Llorente tehát triplázott, Aurier duplázott, míg Son két gólpasszt is kiosztott és maga is betalált, ahogyan Kane is góllal járult hozzá a kiütéses sikerhez.

FA-kupa, 3. forduló
Tranmere (IV.) – Tottenham Hotspur • 0-7 (0-1)
Gólszerzők: – , ill. Aurier (40., 55.), Llorente (48., 71., 72.), Son (57.), Kane (82.)