Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Hoppá! Komoly szankciók várhatnak Guardioláékra?

Az angol sajtó szerint nem biztos, hogy a Liverpool elleni fontos bajnoki győzelem másnapján oly önfeledt lenne a boldogság a Manchester City háza táján.

(Kép: as.com)

Számos angol napilap, mint például a The Telegraph vagy a Daily Mail lehozta, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) financiális szabályainak megsértése miatt a Manchester City feje fölött ott lebeg egy esetleges, Bajnokok Ligájából történő kizárás lehetősége is.

Az angol lapok az UEFA pénzügyi szabályozásának irányelveinek betartását is ellenőrző UEFA Club Control Body vezetőjének, Yves Leterne-nek a szavait idézik. A belga sportvezető ugyanis a lehető legkeményebb büntetést lehetőségét is hangoztatta a Man. City kapcsán.

Az Európában igencsak mértékadónak számító német Der Spiegel is beszámolt a Cityt fenyegető szankciókról, pontosan idézve Mr,. Leterne szavait: “Amennyiben igaznak bizonyul a feltevés, az nagyon komoly problémát jelent majd. A lehető legkeményebb büntetés kiszabása is felmerülhet. Ez pedig nem más, mint a kizárás az UEFA által szervezett versenysorozatokból.”

És hogy mégis mit vétett (?) a City? Feltételezhető, hogy a City főszponzorától, az Etihadtól származó 2015-ös szponzori pénzek nem mástól, mint a Cityt birtokló Abu Dhabi United Grouptól származnak. Mindez azt jelentené, hogy a City tulajdonosai megkerülték az UEFA Financial Fair Play szabályait.