Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért cserélte be legjobbját a Spurs mestere a már agyonnyert meccsen

A Tottenham az FA-kupa aktuális körében kiütötte negyedosztályú ellenfelét, sokan azonban meglepődtek rajta, hogy Mauricio Pochettino menedzser az utolsó negyedórára, 6-0-s vezetés birtokában becserélte Harry Kane-t, ahelyett hogy a világbajnokság gólkirályát pihentette volna a fontosabb összecsapásokra…

A Manchester United menedzseri pozíciójával is hírbe hozott argentin szakember rendkívül egyszerű, ám annál emberibb magyarázatot adott döntésére:

“Egyszerűen a tisztelet miatt. Az emberek és az ellenfél tisztelete miatt. Nem sok esélyük lesz valaha arra, hogy Harry Kane-t itt láthassák játszani, egy ilyen sorozatban, mint az FA-kupa. Különböző okok miatt döntöttem a csere és Kane pályára küldése mellett, de az egyik az, hogy fontos, hogy tiszteljük az embereket, akik így láthatták Harry Kane-t, napjaink angol futballjának ikonikus játékosát. Nehéz vele ezen a szinten találkozni, fontos volt, hogy lássák őt játszani.”

Alighanem ezzel a kijelentésével Pochettino nem csak a Tranmere Rovers drukkereinek, hanem világszerte sok-sok futball-szurkoló szimpátiáját vívta ki.