Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lemondta a válogatottságot a Dortmund kapusa

A német élvonalbeli Borussia Dortmund svájci válogatott kapusa, Roman Bürki bejelentette, hogy a jövőben nem kíván szerepelni a nemzeti csapatban, ugyanis a klubjára szeretne koncentrálni. Döntése nem végleges.

A 28 esztendős hálóőr másodhegedűsnek számít a Borussia Mönchengladbach együttesét erősítő Yann Sommer mögött. Bürki az idei szezonban nagyszerűen teljesít, az általa elvárt lehetőséget viszont továbbra sem kapja meg a svájci szövetségi kapitánytól. Elhatározását a közösségi oldalain közölte.

„Nem volt könnyű meglépni ezt az egészet, rengeteget gondolkodtam rajta. Ezeket a sorokat is rendkívül nehezemre esik leírni. A legnagyobb büszkeség a hazádat képviselni a futballpályán. Efelől nincs kétségem! Minden percét élveztem a válogatottnál eltöltött időmnek. Ugyanakkor a döntésem nem végleges, elképzelhető, hogy a jövőben visszatérek. A legjobbakat kívánom a csapatnak, edzői stábnak, mindenkinek. Most minden erőmmel a Borussia Dortmundra szeretnék koncentrálni – részlet a közleményből.

A sárga-feketék a téli szünetben hatpontos előnnyel vezetik a Bundesliga tabelláját.