Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSV elengedi a mexikói zsenit! – 40 milliós sajtóhír

Még csak éppen kijelenthető, hogy újra feljövőben van a holland válogatott, addig a németalföldi klubok szinte folyamatosan az érdeklődés középpontjában állnak a tehetséggyáraiknak köszönhetően. Nem csak az Ajax, de a PSV Eindhoven legügyesebb játékosaiért is sorba állnak a topligák topklubjai.

Már a nyári Világbajnokságon is megvillantotta tálentumát a mexikói válogatott fiatal támadója, Hirving Lozano. A technikás és gyors szélső 2017 nyara óta boldogítja a PSV híveit góljaival, lelkes játékával. Apró üröm az örömben, hogy nevelő klubja, vagyis a Pachuca még egyszer lefogja gombolni egykori játékosáért az eindhovenieket. Ugyanis a két fél egy érdekes transzferszerződést kötött másfél éve egymással: ha a holland klub több, mint 25 millió euróért adja majd tovább Lozanot, akkor az érte kapott összeg húsz százaléka a Pachucat illeti. Fifikás megoldás a mexikóiak részéről, annyi szent.

És bizony, a hírek szerint az egykori nevelőklubnak nem kell sokáig várnia a remélt pénzére (a korábbi, 8 milliós átigazolás díj mellett persze), lévén idén szinte biztosan szintet lép cikkünk hőse. Állítólag a Napoli volt a gyorsabb bejelentkező, de a Chelsea a legerősebb kérője Lozanonak, akinek a dolgát már a nagy sikerű ügynök, Mino Raiola (Ibrahimovic, Pogba, Balotelli, Mhitarjan, Lukaku, stb…) intézi.

Egy mai brit sajtó hír arról szól, hogy a mértékadó Transfermarkt.de 40 milliós becslése olyannyira pontos, hogy az egybecseng a PSV által várt transzferdíjjal. Megegyezés a klubok között alighanem csak a nyáron várható.