Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kinevezték a korábbi Barca-edzőt a mexikói válogatott élére! – hivatalos

A mexikói labdarúgó-szövetség hivatalos közleményében tudatta, hogy a válogatott új szövetségi kapitánya az Atlanta United csapatával MLS-kupát nyerő Gerardo ‘Tata’ Martino lett… 

Hivatalosan is bejelentésre került tehát, hogy a mexikói nemzeti együttes élére az FC Barcelona kispadján is megfordult Gerardo ‘Tata’ Martino került, akivel a mexikói szövetség a 2022-es katari világbajnokság végéig kötött szerződést. A tapasztalt szakember számára koránt sem lesz újdonság ez a szerepkör, hiszen 2007-2011-ig Paraguay, míg 2014-2016-ig Argentínában is betölthette már ezt a pozíciót. 

Gerardo ‘Tata’ Martino edzői pályafutása során többnyire az amerikai kontinens dolgozott, az argentin szakember hazájában, Paraguayban, valamint az Egyesült Államokban is ért el komoly sikereket. Európában csupán egy évre fordult meg, de éppen az FC Barcelona élén. A katalán gárdával rögtön begyűjtötte a Spanyol Szuperkupát, ráadásul a Barca 20 tétmérkőzésen keresztül veretlen volt, ám végül egyik nagy trófeát sem tudta bezsebelni Martino kezei alatt a csapat, ezért a 2013/2014-es szezon végén megköszönték a munkáját.