Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékossors: Thaiföldre igazolt az Arsenal egykori csatára – hivatalos

Fiatalon bemutatkozni egy nívós topcsapatban még nem jelenti azt, hogy ott sztár is lesz belőled, meg is kell érte keményen dolgozni. Ma egy olyan labdarúgó átigazolásáról számolhatunk be, aki korábban az Arsenal játékosa volt, ma pedig szerződtetését, a thaiföldi PTT Rayong együttese jelentette be.

Láthatóan jó formában van az egykori “Ágyús”.

Jay Emmanuel-Thomas neve még lehet a legvérmesebb Arsenal szurkolók számára se mondhat sokat. Pedig a jelenleg 28 esztendős támadó egészen 1998-tól 2011-ig az „Ágyúsok” kötelékébe tartozott, mégsem tudott sok maradandót alkotni.

A felnőttek között még 2010-ben bemutatkozott csatár minden fronton megkapta a lehetőséget Arsene Wengertől, de megragadni nem tudott az első csapatban. Ezt követően kölcsönadások sorozata jött, majd 2011. nyarán az Ipswich megvásárolta a támadó játékjogát. Az akkor másodosztályú együttesben Priskin Tamás csapattársa is volt az angol U19-es válogatott. Két év után harmadik ligás Bristolhoz került, ahol karrierje legtöbb mérkőzését játszotta, majd megfordult a QPR-ban, a Milton Keynesben és a Gillingham FC-ben is. Utóbbi csapat színeiben játszotta utolsó hivatalos mérkőzését még a 2016/17-es szezonban.

Emmanuel-Thomas 2018. július 1. óta volt szabadúszó, ami igencsak jelentős kihagyásnak minősül egy futballista életében, főleg, ha hozzátesszük, hogy előtte sem játszott sokáig egy percet sem. Újdonsült klubjában a Rayongban újra felépítheti magát, de abban talán egyetérthetünk, hogy világklasszis már nem lesz belőle.