Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia Ligakupa: Drámai PSG és Lyon búcsú! – videóval

A keddi és a szerdai napon rendezték meg a francia Ligakupa idei kiírásának negyeddöntőit, s meglepetésekben sem volt hiány, lévén két nagy búcsúzott, de az AS Monaco is érdekes körülmények közt vívta ki a továbbjutást a legjobb négy közé…

A legnagyobb francia sztárcsapat a Paris Saint-Germain első vereségét szenvedte el a szezonban francia csapat ellen, amikor 2-1-re kapitulált hazai környezetben a francia bajnokságban (Ligue 1) a kiesés ellen küzdő Guingamp ellen. Neymar másfél év alatti első (!) fejes góljával hiába szereztek vezetést, a vendégek javára a mérkőzés alatt három (!) tizenegyest ítéltek, az első még kimaradt, de a második kettőt beverték, a hosszabbítás perceiben a korábban hibázó Marcus Thuram büntetője döntötte el a továbbjutás kérdését.

Ráadásul a PSG öt év alatt először szenvedett vereséget valamelyik hazai kupasorozatban, utoljára 2014. januárjában a Montpellier-től kapott ki a Francia Kupa legjobb 32 csapata között.

Paris Saint-Germain – Guingamp 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Neymar (63.) ill. N’Gabakoto (83.), M. Thuram (90+2.)

 

Nem úszta meg a szintén BL-nyolcaddöntős Olympique Lyon gárdája sem, amely szintén hazai környezetben búcsúzott a sorozattól a Strasbourg elleni 2-1-es fiaskóval. Fekir büntetőt hibázott, az ellenfél értékesített egyet, később pedig a győztes gólt is bevitte.

Olympique Lyon – Strasbourg 1-2 (0-1)
Gólszerzők: B. Traoré (49.) ill. Ajorque (26. – büntetőből), L. Koné (52.)

Girondins Bordeaux – Le Havre 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kalu (70.) ill.

Rendkívül érdekes és a végletekig izgalmas csata alakult ki az AS Monaco és a Rennes párharcából, melyen végül Thierry Henry csapata egy 11 párból álló tizenegyespárbaj végén biztosította elődöntős pozícióját: az utolsó körben a vendégek kapusa hibázott, viszont a hercegségbeliek részéről Loic Badiashile értékesítette a maga kísérletét. A 20 éves kapus egyetlen mérkőzésen sem védett eddig a szezonban, most azonban kétségkívül főszereplő lett belőle a Monaco idei hányattatott szezonjában elért legnagyobb siker alkalmával.

AS Monaco – Rennes 1-1 (0-1) – büntetőkkel: 8-7
Gólszerzők: Rony Lopes (55.) ill. Bourigeraud (30.)