Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Valverde Coutinhóról és a vereségről!

Ahogyan annak történnie kellett, Ernesto Valverde összegezte gondolatait a Levante elleni 2:1-es vereséget követően.

(Kép: marca.com)

“Azt gondolom a lehető legjobb csapatot küldtük pályára. A kupameccs ugyanis lehetővé tette, hogy bizonyos futballisták kisebb nyomás alatt játszhassanak, mint mondjuk azt a bajnokságban tennék. Abszolút nyílt visszavágóra készülhetünk!” – Így meccs utáni értékelésében Valverde, aki elkezdte részletezni, hogy pontosan mire is gondolt azzal, hogy a lehető legjobb csapatát küldte pályára.

“Ez volt Jeison Murillo első meccse, és megítélésem szerint jól is teljesített. A fiatalok számára már ez is egy nehéz összecsapás volt.  Ott van például Juan Miranda, aki balhátvédként kezdett. Biztos vagyok benne, hogy ő a jövőben sokat fog még segíteni a Barcának, ugyanakkor le kellett cserélnem, hiszen láthatóan igen komoly kihívás elé állították.”-  Folytatta a Barca trénere, aki egyébként már második alkalommal kapitulált barcelonai regnálása alatt a Ciutat de Valenciában. Hogy ez miért is érdekes? Valverdével a Barca idegenben nem kapott még ki kétszer egyetlen más pályán sem…

Az 54 esztendős szakember meccs utáni gondolatai közül talán mégsem a fentiek, hanem a Philippe Coutinhóról formált véleménye érdekli majd leginkább a nagyközönséget.

“Nemrég ugyan ez volt a helyzet Dembelével. Amikor nem játszott, mindenki róla kérdezett. Most Dembelé játszik, Coutinho nem. A játékosoknak saját maguknak kell fordítaniuk a helyzetükön. Coutinho nyilván nem boldog, hiszen futballozni akar. Meg kell küzdeni a helyéért. Ugyanakkor nem kérdés, ahogyan eddig is tette, úgy a közeljövőben is sokat fog ő még segíteni nekünk!” – Így a sajtó szerint a távozás gondolatával is kacérkodó brazilról Valverde.