Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Mayoralék elverték a Barcelonát!

A spanyol Király-kupa negyeddöntőinek odavágóján nem tette oda magát a Barcelona, amely így nehéz helyzetbe hozta magát valenciai ellenfelével szemben.

Kép: AS.com

Mostanában sok kritika éri a Real Madridot, amely kiszámítható és olykor közel nézhetetlen játékot produkál – nem mindig tudják azt szállítani, amit a szurkolók elvárnának tőlük. A helyzet viszont az, hogy ők világverő formában vannak a Barcelonához képest – legalábbis ha a mostani első 20 percükből indulunk ki. A Levante ellen ugyanis ezer sebből vérzett az, amit mutattak a pályán.

Eleve ordított az összeállításból, hogy Miranda és Chumi révén meglehetősen fiatalosra sikerült összeállítani a védelmet Valverdének, őket pedig az újonc Murillo egészítette ki, aki viszont még nem feltétlenül szokott bele az itteni rendszerbe. Utólag elmondható, hogy ez egy elég vakmerő döntés volt a barcelonai mestertől. A vendégek hátul ugyanis folyamatosan sebezhetőnek tűntek, ezt pedig ki is tudta használni ellenfelük.

Az alaphangot megadva, rögtön a 4. percben előnybe került a Levante, amely egy szabadrúgást követően Cabaco fejesével szerzett vezetést. A sötét mezesek aztán tovább nyomtak és a 18. percben növelték az előnyüket a madridból ismerős Borja Mayoral találatával. Hideg zuhany. Persze nem lehet mindent a zöldfülű védőkre fogni: a kezdéskor fejben valahol teljesen máshol jártak a vendég játékosok, könnyelműek voltak, dekoncentráltak és magától értetődő lötyögést mutattak be.

Nem is csoda, hogy két gólos hátrányba kerültek – több, mint 20 percbe telt, mire először kezdtek életjeleket mutatni. Malcom ziccerét védte a remek ütemben kimozduló Aitor, ahogy később a többi támadó sem járt sikerrel a támadások során. Mindenki maga akarta megoldani az akciókat, nem keresték egymást a csatárok, hiányoztak a kelő passzok. Ennek a védők örülhettek a legjobban.

Kép: AS.com

2-3 lövésecskénél viszont nem futotta többre a Barcától, a Levante legalább ennyit fel tudott később mutatni az első játékrészben – de azok veszélyesebbek is voltak. A hazaiak tökösek voltak és letámadtak, megfojtották a Barcelonát. A védelemnek ez nem ízlett, a középpálya mint ha ott se lett volna, a támadók pedig ritkán jutottak labdához. Mondhatjuk tehát, hogy az első félidő nem sikerült valami jól katalán szempontból.

Ezt észrevette Valverde is, aki hamar lekapta a két ifjú védőjét és behozta helyettük Lenglet-t és Sergi Robertót, a támadásokat pedig Denis Suarez becserélésével szerette volna feldobni. Nos, azon lehet vitatkozni, hogy mennyit javult ezek után a Barca játéka, de nem érdemes. Csoda ugyanis nem történt, nem támadtak fel a sárga mezesek és nem tudtak fordítottak fordítani. A hátrányukból azonban legalább le tudtak dolgozni valamennyit.

A Levante akár növelhette is volna az előnyét, hiszen több komolyabb lehetőségük is volt. El is dönthették volna kis túlzással a továbbjutás kérdését – de nem tették. A Barcelona viszont a mérsékelten sikeres támadásépítések sorozatán túl egyetlen dolgot tudott felmutatni, ami ért valamit ezen az estén: Denis Suarez kiharcolt tizenegyesét. A spanyol középpályás jól szállt be, hasznosan játszott és egy büntetőt is összehozott, amit aztán Coutinho gólra is váltott.

Nem lett tehát totális kudarc ez a meccs a katalánoknak, csak egy még épp korrigálható méretű hiba. Egy olyan, amit helyre lehet hozni. Erre lesz is majd lehetőségük a jövő héten, amikor ismét megmérkőzhetnek  majd a Levantéval. Akkor már a Camp Nouban.

https://www.youtube.com/watch?v=_QXUJXcvhzE

Levante – Barcelona 2-1 (2-0)
Helyszín: Valenciai Városi Stadion (Valencia), Vezette: Bongoetxea
G.: Cabaco (4.), Mayoral (18.), Coutinho (84. – büntető)
Sárga lap: Prcic, Cabaco, Mayoral, ill. Murillo, Alena, Chumi, Busquets
Piros lap:

Levante: Aitor Fernandez – Simon, Chema (Jason), Postigo, Cabaco, Coke – Campana, Prcic, Rochina (Doukoure) – Mayoral, Boateng (Morales). Edző: Paco Lopez.

Barcelona: Cillessen – Miranda (Sergi Roberto), Chumi (Lenglet), Murillo, Semedo – Alena, Busquets, Arturo Vidal – Coutinho, Dembele, Malcom (Denis Suarez). Edző: Valverde.

További eredmények:

Athletic Bilbao – Sevilla 1-3
Betis – Real Sociedad 0-0