Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: mesterhármas okozta a Celta Vigo vesztét a fővárosban – videóval

Nem akármilyen összecsapással vette kezdetét péntek este a spanyol bajnokság (La Liga) 19. fordulója, melyen egy nagyszerű egyéni teljesítmény döntött az esélytelennek hitt, fővárosi kis csapat javára…

Az elmúlt szezonokban rendszerint a legjobbakat is szorongató Celta Vigo hiába vezetett az első félidő derekánál 2-1-re, a mesterhármasig jutó és két bombagólt is szerző Raúl De Tomás vezérletével a Rayo Vallecano fordítani tudott. Az újonc egymás után elért harmadik győzelmével pontszámban beérte a mezőny utolsó bennmaradó helyeit birtokló Leganés és Athletic Club csapatait. Ezzel szemben a galíciaiak éppen zsinórban harmadszor kapituláltak, és a 14. pozícióban már csupán két ponttal előzik meg a legjobb kieső helyet elfoglaló vallecasiakat.

Rayo Vallecano – Celta Vigo 4-2 (2-2)
Gólszerzők: De Tomás (4., 37., 77.), Bebé (90+1.) ill. Araujo (13.), Maxi Gomez (18. – büntetőből)

Az est 24 esztendős főszereplője tízéves korától a Real Madrid alkalmazásában áll, jelenleg a második szezonját tölti kölcsönben a Rayóban, és azok után, hogy tavaly a feljutás alkalmával 24 gólt szerzett a La Liga 2-ben, 16 fellépésről már nyolc találatnál jár első élvonalbeli triplázását követően.

A La Liga aktuális fordulója szombaton négy mérkőzéssel folytatódik, köztük a Legánes – Huesca kiesési, és a Girona – Deportivo Alavés katalán-baszk rangadóval, míg a három nagy csapat majd vasárnap fog pályára lépni.