Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: olyan ez, mint egy torta – Favre

A Borussia Dortmund vezetőedzője, Lucien Favre a Bild című német lapnak tett nyilatkozatában a labdarúgásban összeállított csapatot és taktikát egy torta receptjéhez hasonlította.

A sárga-feketék trénerét a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő kapcsán faggatták az újságírók. Favre rendkívül taktikus volt, árnyalt válaszokat adott egy frappáns hasonlattal kiegészítve.

„Meg kell őriznünk a nyugalmunkat, nekem pedig ki kell elemeznem a bajnoki vereségünk okait. A vereség a sport része, főleg egy ilyen fiatal csapat esetében, ahol az ilyen kudarcok is segítik a játékosok fejlődését. Továbbra is ragaszkodom a filozófiámhoz, viszont egyszerre csak egy találkozóra szeretnék összpontosítani” – nyilatkozta a 61 esztendős svájci szakember.

„A dolgok nagyon könnyen elmehetnek a rossz irányba, ehhez elég csupán egy-két sérülés vagy nem megfelelő egyéni teljesítmény. Ez az egész olyan, mint egy torta. Végrehajtod a sütést, aztán hirtelen azt tapasztalod, hogy hiányzik a cukor vagy a fahéj. Az a torta már nem olyan lesz, mint amilyet szerettél volna.”

A német bajnokság listavezetője február 13-án lép pályára Londonban, míg a Spurs március 5-én érkezik a Signal Iduna Parkban esedékes visszavágóra.