Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

DAC: Csehországból érkezik Bayo utódja! – hivatalos 

Története legjobb őszi idényét produkáló DAC hivatalos honlapján jelentette be második téli szerzeményét, mely Csehországból érkezik. 

Bastian Karsten Ayong a DAC második érkezője a téli átigazolási időszak során. A kameruni származású cseh csatár az 1. FK Příbram csapatától szerződött a Csallóközbe.  A fiatal 20 esztendős támadó két és fél évre kötelezte el magát a sárga-kékekhez, mely az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok teljesítése után lép érvénybe. 

A fiatal kameruni támadó tizenkét éves korában a családjával Csehországba költözött, ahol először a prágai Slavia színeiben kezdett futballozni, majd 2012-ben. a České Budějovice együtteséhez került. 2014-ben a Příbram ifjúsági korosztályos csapatába igazolt, és itt egyből felhívta magára a figyelmet. A „zöldek” színeiben pályára léphetett az ifjúsági Bajnokok Ligájában, ahol a lisszaboni Benfica elleni nyolcaddöntőn sikerült is a kapuba találnia. 

A fiatal támadó az idei szezon őszi idényét a lengyel Ekstraklasában, a Piast Gliwice együttesénél töltötte kölcsönben. Kétszer a cseh U20-as válogatottban is pályára lépett. A 20 esztendős kameruni gólvágónak a skót Celticbe távozó Vakoun Issouf Bayót kellesz minden bizonnyal pótolnia.

„Karsten egy érdekes múlttal rendelkező, fiatal játékos. Már hosszabb ideje figyeltük őt és most lehetőségünk nyílt leigazolni, hiszen nyáron lejár a szerződése a Příbramnál. Egy jó testfelépítésű, erős csatárról van szó, aki képes megtartani a labdát. A DAC-nál ismét találkozhat egykori csapattársával, Martin Jedličkával, akivel Příbramban és a húsz éven alatti cseh válogatottnál futballozott együtt. Bízom benne, hogy a kapusunk segít neki az új környezet mihamarabbi megszokásában,” – nyilatkozta Ayongról a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

A sárga-kékek korábban már szerződtették Csóka Dánielt a Wolves együttesétől, aki kölcsönbe érkezett Dunaszerdahelyre. 

Forrás: fcdac.sk