Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz Kupa: az Atalanta nehézkesen, a Roma könnyedén ment tovább – videóval

Hétfő estére maradt az utolsó két nyolcaddöntő-mérkőzés az Olasz Kupában (Coppa Italia), melyeken az AS Roma és az Atalanta számított favoritnak…

A Serie A-ban botladozgató AS Roma csapata harmadosztályú ellenfele ellen nem hibázott, és félidőnként két-két gólt szerezve, magabiztosan ütötte ki az Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Virtus Entella együttesét. A “Farkasok” hőse a másfél évvel ezelőtti leigazolása óta az elvárt teljesítménnyel jobbára adós maradó Patrik Schick volt, a tehetséges cseh támadó mindkét játékrész elején szerzett egy-egy találatot, mellé pedig még a csapattársai is fel tudtak zárkózni, így kétség sem férhetett a fővárosi gárda sikeréhez. A Roma estéjét némileg beárnyékolhatja Juan Jesus sérülése, a brazil védőt már a tizedik percben le kellett cserélni. A továbbjutó ellenfele a Fiorentina lesz a következő kanyarban.

AS Roma – Virtus Entella 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Schick (1., 47.), Marcano (45+2.), Pastore (75.) ill.

 

A korábbi mérkőzésen az esélyesebb Atalanta a második félidőben egyre inkább fokozódó mezőnyfölényét az utolsó percekben gólok formájában is tudatosította a Cagliari ellen: egy eltört lövést a bajnokságban is elképesztően termékeny heteket a háta mögött letudó Duvan Zapata közelről fejjel juttatott a hálóba, majd rövidesen az ő lekészítéséből az egy perccel korábban beszálló Mario Pasalic találata állította be a végeredményt. Ezáltal a bergamói gárda készülhet a címvédő Juventus elleni negyeddöntőre.

Cagliari – Atalanta 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Zapata (88.), Pasalic (90+3.)

 

Coppa Italia, a negyeddöntők párosítása

AC Milan – Napoli
Lazio – Inter
Fiorentina – AS Roma
Juventus – Atalanta