Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Petr Cech visszavonul a szezon végén – hivatalos

Az Arsenal cseh hálóőre, Petr Cech hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy a szezon végén visszavonul a profi futballtól. 

Forrás: goal.com

Ez a 20. szezonom profi futballistaként, és 20 év telt el, amióta aláírtam az első profi szerződésemet, szóval úgy érzem, itt az ideje, hogy bejelentsem, a szezon végével visszavonulok.

Kezdi hivatalos bejelentését az Arsenal 36 éves hálóőre, Petr Cech. A cseh kapus szép karriert tudhat maga mögött. Profi pályafutását Csehországban kezdte meg a Chmel Blsany csapatánál 1999-ben, ahová a Victoria Plzen akadémiájáról érkezett. Innen igazolt 2001-ben a Sparta Prahába, ahol több európai top klub figyelmét is felkeltette. Végül 2002-ben a francia bajnokságban folytatta a Stade Rennais csapatánál, ám itt sem maradt sokáig, mivel tehetsége miatt ismét több nagy klub is le szerette volna igazolni. Így került két évvel később, 2004-ben Londonba a Chelsea-hez, ahol 11 évig volt a csapat hálóőre. Mivel már nem volt helye a “kékeknél”, a városi rivális Arsenalba igazolt, ahol még egy ideig védhetett, ám a mostani szezonban már nem sok lehetőséghez jutott. A cseh kapus valószínűleg úgy érezte, hogy eljött az ideje, és végleg átadja a helyét a fiataloknak.

A kapus híres speciális fejvédőjéről is, amit minden edzésen és mérkőzésen visel. 2006-ban Cech súlyos fejsérülést szenvedett, amikor egy Reading elleni bajnoki mérkőzés első percében térddel rúgták fejbe. A kapust ezután koponyacsonttöréssel kellett műteni, és habár először senki nem gondolta volna, hogy nagy baj van, az orvosok később azt mondták, hogy a sérülés majdnem az életébe került. Cech azóta mindig hordja a fejvédőt, mivel az is kiderült, hogy a koponyája sokkal gyengébb egy átlagos emberénél, mivel hármasikrek egyikeként született.

Cech a bejelentésben nem beszélt arról, hogy hogyan tovább, csak annyit írt, hogy kíváncsian várja, hogy mit tartogat számára a pályán kívüli élet.