Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Kemény kritika a korábbi játékostól!

Az Arsenalnál 1997 és 2000 között futballozó Emmanuel Petit nem finomkodott a szavakkal amikor az ágyúsok jelenlegi helyzetéről kérdezték.

(Kép: goal.com)

“Csalódott vagyok!” – Kezdte a Daily Mirrornak adott interjúját ’98 világbajnoka.

“Amikor az Arsene Wenger utáni időszakról beszélünk, biztos vagyok benne, hogy mindenki többet várt ennél. Hiába ment el Wenger, szinte ugyan az maradt minden. Sokan azt mondják, hogy Emery ugyan azokkal a problémákkal küzd, mint Wenger. Akkor mégis mi értelme volt elküldeni Wengert?” – Tette fel a költői kérdést Petit.

“Amikor kirúgsz egy menedzsert, azt várod tőle, hogy új időszak kezdődjön. Na most magyarázza el nekem valaki, hogy mégis mi értelme volt Wenger elküldésének!? Ha a klub nem áll Emery mögé, nem hagyja, hogy új játékosokat hozzon, és a saját képére formálja a csapatot, akkor mégis minek hozták őt ide!?” – Folytatta az “ágyúsok” színeiben 108 alkalommal pályára lépő korábbi középpályás.

“Ez a csapat nem elég jó ahhoz, hogy trófeákért küzdjön. Arra jó, hogy harcban legyen a harmadik vagy a negyedik helyért. Évek óta ez a helyzet, nem kell professzornak lennünk ahhoz, hogy ezt észrevegyük. Úgy voltam vele, oké, menesztették Wengert, olyan indokkal, amely érthető is. Erre az ég világon semmi nem lett más. Emery egy tehetséges menedzser, én kimondottan kedvelem is, viszont hagyni kellene, hogy idehozza azokat a játékosokat, akikkel igazán dolgozni tudna.” – Így Petit, aki kiemelt egy szerinte érthetetlen helyzetet, amely tökéletesen összefoglalja az “ágyúsok” szereplését.

“Láttam legutóbb a West Ham elleni meccsüket. Ebben a csapatban nincs igazi vezér. Ráadásul nem is értem hogyan lehet az, hogy Ramsey a padon ül, Özil pedig még csak keretbe sem kerül, úgy hogy rajtuk kívül nincs is kreatív középpályás. Ha Aubameyang vagy Lacazette nem lő gólt, akkor szinte senki. Ez is elfogadhatatlan.