Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Haladás: aláírt a vb-t megjárt szlovák válogatott hátvéd! – hivatalos

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Szombathelyi Haladás hivatalos weboldalán számolt be arról, hogy leigazolta a legutóbb a Slovan Bratislavában futballozó Saláta Kornélt…

Fél plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladás csapatával a negyvenszeres szlovák válogatott hátvéd, nevezetesen Saláta Kornél, aki szabadon igazolhatóként csatlakozott a vasi alakulathoz, mivel a télen lejárt a kontraktusa a Slovan Bratislavával. 

“Noha a maribori edzőmérkőzésen csak egy félidőt játszott Saláta, ennyi idő alatt is jó benyomást tett a szakmai stábra, jól futballozott és remekül irányította a védelmet. Tapasztalt, rutinos, sok nagy csatát megélt játékos, aki nagy segítségünkre lehet tavasszal.  Rajta kívül még egy belső védőt szeretnénk igazolni” – nyilatkozta Tóth Miklós a Haladás honlapjának.

Saláta Kornél karrierje folyamán 243 találkozón a szlovák, míg az orosz élvonalban 66 mérkőzésen lépett pályára. Profi pályafutása legjavát a Slovan Bratislava színeiben töltötte, a pozsonyi alakulatban 2009 és 2011, valamint 2015 és 2018 között is megfordult.