Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kizárhatják a Barcát a Király-kupából – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint, előfordulhat, hogy kizárják a Barcelonát a Király-kupából. 

Forrás: AS

A spanyol El Mundo információi szerint a Barcelona legutóbbi, Levante elleni Király-kupa mérkőzésén a Barcelona B csapatának védője Juan Brandáriz, vagy ahogy mindenki ismeri, Chumi kezdőként lépett pályára, viszont eltiltás miatt nem lehetett volna ott. A fiatal hátvéd még a B-csapatban elkövetett vétsége miatt kapott eltiltást, ám a spanyol szabályok szerint egy játékos hiába kapta egy alacsonyabb osztályban a büntetést, az első csapatban sem léphet pályára addig, amíg le nem telik az eltiltása.

A Barcelona már reagált a vádakra, és elmondásuk szerint csak egy kisebb büntetésre számíthatnak, mert a szabály novemberben megváltozott, és ebben a szezonban játszhatnak a eltiltott játékosok a kupában.

Az eset nagyon hasonlít arra, amikor a Real Madridot zárták ki a sorozatból, mert a szintén eltiltását töltő Denis Cserisev is játszott a kupában. Az orosz játékos még az előző csapatában, a Villarrealban kapta a büntetést, ám az nem évül el akkor sem, ha a játékos egy új klubban folytatja a karrierjét.