Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho furcsán tiszteleg a visszavonuló sztár előtt

A Manchester Unitedtől decemberben elbocsájtott José Mourinho egyelőre nem tervezi elhagyni legalább egy kis időre a futballközeget. A portugál edző egy ideig a beIN Sports szakértőjeként fog dolgozni a Premier League közvetítések alkalmával. Azonban most nem ezzel kapcsolatban nyilatkozott, hanem egykori tanítványáról, Petr Cech-ről.

Egyik első londoni találmánya volt Petr Cech leigazolása a Chelsea menedzsereként José Mourinhonak. A 2004-es egymásra találást bajnoki címek, és egyéb trófeák követték, majd egy évekkel későbbi második Mourinho-éra a Stamford Bridge-en. Viszont itt már nem sokáig volt a cseh kapuslegenda az első számú megoldás a „Kékek” kapujában, lévén jött a Thibaut Courtois. Cech 2015-ig padozott, majd elfogadta az Arsenal ajánlatát, ahol az elmúlt őszig végig kezdőként számolt vele Arséne Wenger, majd rövid ideig Unai Emery is. Azonban pár napja az egykori U21-es Eb-győztes portás bejelentette, hogy 37. születésnapja után nem sokkal, a szezon zárását követően végleg leteszi a kesztyűt.

Természetesen Mourinho is szívesen emlékszik vissza Cech-re, aki jellegzetes fejvédőjével egyébként a futball történetének egyik legemlékezetesebb kapusa lett.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az első edző lehettem, aki egy Premier League klubnál az egyes mezt adhattam neki. Az ő érdeme volt. Egy nagy veszteség a labdarúgás számára a visszavonulása, de a sikerei nem fognak törlődni. Gratulálok a fantasztikus karrierjéhez.”

– ünnepelte egykori játékosát, Mourinho.