Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Roma hazai pályán hozta a kötelezőt, míg az Inter pontokat veszített Milánóban – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának mai, téli szünet utáni nyitányán az AS Roma a fővárosban győzött ötgólos meccsen, és torinói ellenfelének megszakította ezzel idegenbeli veretlenségét, míg az esti meccsen az Inter hazai pályán hullajtott pontokat. Még egy találkozót rendeztek a mai meccsen, melyen a Parma idegenben diadalmaskodott.

Zaniolo kezdte a rómaiak gólgyártását a Torino ellen! (forrás: twitter.com/OfficialAsRoma)

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának nyitómeccsén a fővárosban az AS Roma együttese a Torino gárdáját fogadta. A két klub között a találkozót megelőzően csak 3 pont volt a különbség a hazaiak javára, akik egyben a mérkőzés esélyesei voltak, de nem toronymagasan.

A mérkőzés 3. percében máris előnybe kerülhetett volna a vendég együttes, de Falque fejese kevéssel fölé ment. Majd negyedóra elteltével a túloldalon gól is született, amikor is a kipattanót Zaniolo juttatta a kapuba, ezzel pedig előnybe került a Roma (1-0)! A 21. percben tovább növelhette volna előnyét a római gárda, de Manolas fejese mellé ment. A 33. minutumban pedig még nagyobb esélye adódott az újabb gólszerzésre a római klubnak, ugyanis a vendégek hálóőre, Sirigu szabálytalanságát követően tizenegyest kapott a hazai csapat! A labda mögé egy perccel később Kolarov állt, a szerb középpályás pedig értékesített a büntetőt, így már kettővel ment a Roma (2-0)! A félidő végéhez közeledve is próbált még betalálni a fővárosi együttes, de a 42. percben Kluivert löketét Sirigu nagy védése követte! A szünet előtti hosszabbítás első percében pedig El Shaarawy vehette volna be a vendégek kapuját Kolarov beadása után, de próbálkozása mellé ment, majd a következő minutumban a túloldalon Falque szépített volna, de a labda a kapufán csattant! Az első félidő végeztével tehát 2-0-s hazai előnnyel vonulhattak a csapatok pihenni.

El Shaarawy (balra) döntötte el a meccset, míg a hazaiak második gólját Kolarov (jobbra) szerezte (forrás: twitter.com/OfficialAsRoma)

A fordulást követően kevéssel Dzeko háromgólosra növelte volna a Farkasok előnyét, azonban Sirigu védeni tudott a bosnyák gólvágó próbálkozásánál a 48. percben! Pár perccel később, az 51. minutumban a római kapu forgott veszélyben, amikor Aina került nagy helyzetbe, azonban lövése mellé ment. Azonban még ugyanebben a percben Rincon már be tudta venni a hazai kaput, aki a kipattanót lőtte be, ezzel tehát szépített a torinói gárda (2-1)! A 63. percben pedig már az egyenlítésre volt nagy esélye a Torino csapatának, amikor is a római tizenhatos előteréből végezhetett el szabadrúgást a vendég együttes a 63. percben, azonban Ansaldi lökete a kapufa mellett ment el! Sokat ezután viszont így sem kellett várni az egyenlítésre, ugyanis a 67. minitumban Ansaldi jutatta Olsen kapujába a kipattanót (2-2)! Csupán hat perc telt el az egalizáló gólt követően, és újból előnybe került a Roma, amikor is a 73. percben Pellegrini beadása után El Shaarawy lőtte a labdát a torinóiak kapujába (3-2)! A 77. percben Dzeko biztosíthatta volna be a rómaiak győzelmet, de a támadó próbálkozását védeni tudta Sirigu. A 84. percben pedig újból egyenlíthetett volna a Torino, de Belotti lövése épphogy mellé ment, így ekkor nem változott az eredmény! Ahogyan már a lefújásig sem, így egy izgalmas, ötgólos meccset nyert meg a bajnoki téli szünet után az AS Roma csapata az olasz élvonalban, amely egyben ráadásul meg is törte a Torino nagy sorozatát, amely ezzel először kapott ki idegenben ebben a szezonban!

Serie A, 20. forduló
AS Roma – Torino • 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Zaniolo (15.), Kolarov (34. – büntetőből), El Shaarawy (73.), ill. Rincon (51.), Ansaldi (67.)


A forduló nyitónapjának esti meccsén a milánói Inter vendége a Sassuolo csapata volt. A mérkőzés esélyese a hazai gárda volt, amely viszont a párharc “odavágóján” kikapott mostani ellenfele otthonában.

A 14. percben a Sassuolo csapata szerezhetett volna előnyt, ám Locatelli lökete kevéssel mellé ment! A túloldalon is hamar jött ezután egy nagy helyzet, hiszen a 17. percben Vecino fejese ment épphogy fölé! A 24. percben Berardi próbálta meg bevenni a milánóiak kapuját, de tizenhatosról leadott lövése mellé ment. A 31. minutumban hazai részről Politano léc alá tartó löketét védte Consigli kapus, így ekkor sem változott az eredmény, és a szünetig sem született már találat.

A fordulást követően tíz perc telt el, amikor vendég részről születhetett volna gól, de Kevin-Prince Boateng fejesét Handanovic hárítani tudta az 55. percben. A hajrához közeledve, a 83. percben az egy perccel korábban pályára lépő Lautaro Martinez fejelhetett volna gólt, de a vendégek kapusa, Consigli résen volt, és hárítani tudott. A rendes játékidő leteltével háromperces hosszabbítás következett. A ráadás első percében a Sassuolo eldönthette volna a meccset, de Boga lövését védte Handanovic, majd a kipattanót Boateng lőtte volna rá, de az elakadt a blokkban. A legvégén, már lényegében a jelzett hosszabbítás leteltével, a 94. percben Lautaro Martinez újból kapura fejelhetett, de ezt a próbálkozását is hárította Consigli, így az Inter sem tudott betalálni, tehát 0-0-s eredménnyel zárult a találkozó, vagyis ebben a bajnoki szezonban a milánói kék-feketék csupán egy pontot tudtak szerezni a Sassuolo ellen. Ugyanakkor minden sorozatot figyelembe véve az Inter hét meccs óta veretlen, míg a Sassuolo öt találkozó ota nyeretlen.

Inter – Sassuolo • 0-0

VIDEÓ HAMAROSAN!


A két fentebb említett meccs közötti idősávban is rendeztek meg ma este egy mérkőzést, melyen az Udinese a Parma együttesének volt a vendéglátója.

A találkozó 10. percében Paolo Mazzoleni játékvezető a videóbíró segítségével büntetőt ítélt a Parma javára, melyet a vendég együttes részéről Inglese gólra is váltott a következő minitumban (0-1)! Az első félidőben már újabb gólt nem esett, viszont a fordulás után csupán öt perc telt el, és a hazaiak egyenlítettek Okaka fejesével (1-1)! A 66. percben fordíthatott is volna az Udinese, azonban De Paul lövése a kapufán csattant! Két perccel ezután viszont,. 68. percben a túloldalon esett gól, amikor is Stulac révén a Parma került előnybe immár másodjára a meccsen (1-2)! A végéig már nem is esett újabb találat, így idegenben zsebelte be a három pontot a Parma csapata, amely megszakította az Udinese négy meccs óta tartó veretlenségi sorozatát.

Udinese – Parma • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Okaka (66.), ill. Inglese (11. – büntetőből), Stulac (68.)