Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia-kupa: meglepetés! Kiesett a címvédő legyőzője – videóval

Megkezdődtek az egyenes kieséses szakasz küzdelmei az Egyesült Arab Emírségekben zajló, 2019-es AFC Ázsia-kupán, a vasárnapi napon az első három nyolcaddöntőt bonyolították le, és egy negyeddöntő párosítása már ki is alakult…

A csoportkörben a címvédő ausztrálokat legyőző és veretlenül, elsőként továbbjutó Jordánia esélyesként vághatott neki a legjobb harmadikok közt kvalifikáló Vietnam elleni összecsapásnak. A favorit az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést, de az ellenfél a fordulás után hamar válaszolni tudott, és a jordánok fölénye ellenére több találat már nem született a rendes játékidő és a hosszabbítás alatt sem. A vietnámiak pedig ha már elvitték a tizenegyespárbajig a mérkőzést, akkor meg is nyerték azt, rögtön meglepetéssel indítva a torna egyenes kieséses szakaszát.

Jordánia – Vietnam 1-1 – büntetőkkel: 2-4 (1-0)
Gólszerzők: Abdel-Rahman (39.) ill. Nguyen Cong Phuong (51.)

 

A második mérkőzésen is egy darabig érett a meglepetés, hiszen Thaiföld a szünetben vezetett az az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerző Marcello Lippi által dirigált Kína ellen, azonban az olasz kapitány csapata a második félidő derekánál három percen belül szerzett két góljával meg tudta fordítani a maga javára az összecsapást.

Thaiföld – Kína 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Jaided (31.) ill. Xiao Zhi (67.), Gao Lin (70. – büntetőből)

 

A játéknap harmadik mérkőzésén érvényesült a legsimábban a papírforma, a veretlen csoportelső Irán ugyanis nem adott esélyt a szerényebb képességű Omán számára. Két góllal már az első félidő alatt beállították a végeredményt, s eldöntötték a továbbjutás kérdését, így készülhetnek a Kína elleni negyeddöntőre.

Irán – Omán 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Jahanbakhsh (32.), Dejagah (41. – büntetőből) ill.

 

A nyolcaddöntők további menetrendje

Január 21., hétfő
12:00 • Japán – Szaúd-Arábia
15:00 • Ausztrália – Üzbegisztán
18:00 • Egyesült Arab Emírségek – Kirgizisztán

Január 22., kedd
14:00 • Dél-Korea – Bahrein
17:00 • Katar – Irak

A negyeddöntők párosításai

Január 24., csütörtök
14:00 • Kína – Irán
17:00 • Vietnam – Japán/Szaúd-Arábia

Január 25., péntek
14:00 • Dél-Korea/Bahrein – Katar/Irak
17:00 • Egyesült Arab Emírségek/Kirgizisztán – Ausztrália/Üzbegisztán