Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: az ex-wolfsburgi Caligiuri volt a Schalke hőse; simán hozta a kötelezőt a Hertha

A német Bundesliga 18. fordulójának vasárnapi játéknapján, Dárdai Pál Hertha BSC-je a bajnokság utolsó helyezettjéhez, a Nürnberghez látogatott, míg a Schalke otthon fogadta a Wolfsburgot. 

Duda és az egész Hertha remekül játszottak ma. (kép: Kicker)

Nürnberg – Hertha 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Behrens (42.) ill. Ibisevic (15.), Duda (50., 70.)

A Dárdai Pál irányította Hertha egészen jól kezdte a 2019-es esztendőt. A kiesőjelölt Nürnberg otthonában ugyanis már a 15. percben előnybe kerültek Ibisevic jóvoltából. A bosnyák csatár Selkével játszott össze remekül, majd vette be az ellenfél kapuját. A félidő hajrájában a hazaiak egalizálni tudtak. Behrens, csapattársának, Lowennek a lövésébe tette bele remek ütemben a lábát. A fordulást követően a vendégek részéről Duda vállalta magára a főszerepet. A szlovák válogatott előbb az 50. percben Ibisevic remek passza után bombázott a kapuba, majd a 70. minutumban végleg eldöntötte a mérkőzést egy közeli lövéssel.

Nem fogta vissza magát az ünneplésben az egykori wolfsburgi Caligiuri. (kép: Kicker)

Schalke – Wolfsburg 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Caligiuri (8.-büntető, 79.) ill. Rexhbecaj (20.)

A Wolfsburg számára elég rosszul indult az év a Schalke pályáján, hiszen már a 8. percben hátrányba kerültek miután William keményen belépett Schöpfnek. A megítélt büntetőt a korábbi Wolfsburgi, Daniel Caligiuri vállalta és értékesítette. A bekapott gól után gyorsan felébredtek a vendégek és a 20. percben egyenlíteni is tudtak. Egy kapufáról kipattanó labdára Rexhbecaj érkezett a lehető legjobbkor. A félidőben az eredmény már nem változott. A fordulást követően valamivel a Schalke volt az aktívabb, aminek a 79. percben lett meg az eredménye. Az ex-wolfsburgi Caligiuri volt újból eredményes. Érdemes kiemelni az asszisztot adó amerikai Weston McKenniet is, aki remek szóló után passzolt a gólszerzőhöz. Erre pedig már nem volt válasza a “Farkasoknak”, így a Schalke egy nagyon fontos győzelemmel kezdte a 2019-es esztendőt.

A bajnokság állása 18 fordulót követően. 

A góllövőlista élmezőnye.