Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Napoli nyerte a forduló rangadóját! – videóval

Rangadó került lebonyolításra az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 20. fordulójában, hiszen a Carlo Ancelotti által irányított S.S.C. Napoli a Simone Inzaghi vezette S.S. Lazio-t látta vendégül…

A mérkőzés első nagyobb lehetőségére nem kellett sokat várni, ami a Lazio előtt adódott. Az 5. percben egy beadást követően Milinkovic-Savic bólintott kapura, a szerb középpályás fejesét Alex Meret bravúrral hárítani tudta. A 12. minutumban a Napoli veszélyeztetett, egész pontosan Arkadiusz Milik, a vendég együttes szerencséjére a lengyel támadó kapáslövése csak a kapufát találta telibe. A 21. percben a Napoli lengyel duója alakított ki ziccert, Zielinski beadását követően Milik bólintott kapura, a támadó balszerencséjére azonban Strakosha résen volt és kapufára tolta a fejesét. A 25. minutumban Milinkovic-Savic eresztett meg egy távoli kísérletet, amit Meret végül szögletre tudott paskolni. A 34. percben a Napoli sokadik ziccerét már nem hibázta el és megszerezte a vezetést, Mertens passza után Callejón vette be Strakosha hálóját. Néhány minutummal később növelte előnyét a hazai alakulat, a 37. percben Milik váltott gólra egy remek helyről járó szabadrúgást. 

A fordulást követően nem állt le a Napoli, s gyorsan el is dönthette volna a három pont sorsát a hazai csapat, ám végül helyette szépíteni tudott a Lazio, a 65. minutumban Ciro Immobile rendkívül higgadtan lőtte ki a bal alsót. Mikor úgy tűnt, hogy talán kimászik a gödörből Simone Inzaghi csapata, arra Acerbi egy szabálytalanság után megkapta a második sárga lapját és ezzel megfogyatkozott a vendég gárda. A hátralevő részben már nem született több gól, a mérkőzést mindkét csapat jól kezdte, de a bekapott gólok után nagyon visszaesett a Lazio játéka. A Napoli többször is eldönthette volna a találkozót, de ahogy már említettük, helyette szépíteni tudott a vendég együttes, de Acerbi tett róla, hogy csapata ne tudjon lendületbe jönni. Mindent egybe véve viszont teljesen megérdemelten nyert a Napoli…

S.S.C. Napoli – S.S. Lazio 2-1 (2-0)
Helyszín:
San Paolo Stadion, Nápoly
Gólszerzők:
Callejon(34.), Milik(37.) ill. Immobile(65.)
Sárga lapok:
Zielinski(88.) ill. Milinkovic-Savic(20), Acerbi(36., 70.), Luis Alberto(88.), Lulic(90+2.)
Kiállítva:
ill. Acerbi(70.)

S.S.C. Napoli: Meret – Malcuit, Albiol, Maksimovic, Mario Rui – Callejon(Hysaj 88.), Fabian Ruiz, Diawara(Verdi 72.), Zielinski – Milik, Mertens(Ounas 82.). Menedzser: Carlo Ancelotti.

S.S. Lazio: Strakosha – Luiz Felipe(Bastos 28.), Acerbi, Radu – Lulic, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic(Patric 73.), Lukaku(Correa 46.) – Immobile, Luis Alberto. Menedzser: Simone Inzaghi. 

https://www.youtube.com/watch?v=ot2cdw3CltM

Korábban játszották:

Frosinone – Atalanta 0-5 (0-2)
Gólszerzők: – ill.
Mancini(11.), Zapata(44., 47., 64., 73.)
Kiállítva:
ill.

Amennyiben kíváncsi a Frosinone – Atalanta mérkőzésről írt részletesebb összefoglalónkra KATT!

Fiorentina – Sampdoria 3-3 (1-1)
Gólszerzők:
Muriel(34., 70.), Pezzella(90+3.) ill. Ramirez(44.), Quagliarella(81., büntető, 85.)
Kiállítva:
Fernandes(39.) ill.

Amennyiben kíváncsi a Fiorentina – Sampdoria mérkőzésről írt részletesebb összefoglalónkra KATT

SPAL – Bologna 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Kurtic(63.) ill. Palacio(24.)
Kiállítva:
ill.

Cagliari – Empoli 2-2 (1-0)
Gólszerzők:
Pavoletti(36.), Farias(90+1.) ill. Di Lorenzo(70.), Zajc(81.)
Kiállítva:
ill.