Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Barca második téli szerzeménye! – hivatalos

A nap kacsájának indult, estére viszont valóság lett belőle, avagy Jeison Murillo után megvan az FC Barcelona második téli szerzeménye Kevin-Prince Boateng személyében.

Nem sokan hitték, hogy ez a klubváltás tényleg létre jöhet, mégis bekövetkezett, avagy a ghánai támadó így nyilatkozott kora este az olasz Sky Sport riporterének – „Szomorú vagyok, hogy elhagyom a Sassuolót, de ez nagyszerű lehetőség a számomra…”

A 31 éves támadót a szezon eddigi részét a Serie A-ban szereplő Sassuolo csapatában töltötte. A kölcsönvételt az esti órákban az FC Barcelona hivatalos honlapján jelezte, s azt írják, hogy 8 millió euró fejében a szezon végén vételi opciójuk lesz. A féléves kölcsönjáték körülbelül 2 millió eurójába fog fájni a katalán klubnak.

Boateng pályafutása érdekes, hiszen utánpótlás szinten végig járta a német válogatott ranglétráját, felnőtt szinten mégis Ghána mellett tette le a voksot, melynek mezét mindössze 15 alkalommal öltötte magára. Felnőtt szinten a Hertha BSC színeiben mutatkozott be, majd volta Tottenham, a Dortmund és a Portsmouth játékosa is. Ezután következett a Genoa, majd az AC Milan több felvonásban. Megkedveltette magát a Schalke 04 szurkolóival, futballozott Frankfurtban, és a La Liga sem ismerete na számára, hiszen volt a Las Palmas kölcsönjátékosa.

A Sassuolo színeiben 15 tétmeccsen 5 gólt jegyzett idén. Több apró sérülés miatt is hagyott ki meccseket. A kérdés adott: Bizarr transzfer vagy okos húzás ez a Barcától? Az idő mint mindig mindent megválaszol…