Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Riválisától igazolhat csatárt a Tottenham! – sajtóhír

A Tottenham Hotspur csapatánál újabb alapember dőlt ki a tegnapi londoni derbin a Premier League-ben a Fulham ellen. A fővárosi rangadót ugyan megnyerte Pochettino legénysége a hajrában, ám előtte kevéssel megsérült Dele Alli, így a szintén sérült Kane és az Ázsia-kupán szereplő Son hiányzása miatt a három legfontosabb játékosát kénytelen nélkülözni a csapat.

Andy Caroll mostani klubja, a West Ham United városi riválisához igazolhat! (forrás: thesun.co.uk)

A Premier League-ben szereplő londoni Tottenham Hotspur gárdája nincs könnyű helyzetben, ugyanis már nem csak az előző bajnoki fordulóban a Manchester United ellen megsérült gólvágó, Harry Kane nem áll a csapat rendelkezésére, és az Ázsia-kupán szereplő Son, hiszen újabb kulcsember dőlt ki tegnap a fővárosiaknál. Dele Alli, a Spurs egyik alapembere a Fulham otthonában megrendezett, és a Tottenham általa hátrányból 2-1-re megnyert meccs hajrájában sérült meg. A 86. percben kidőlő angol válogatott játékos nélkül, és a másik két szintén alapember hiánya miatt immár lehetséges, hogy szükség lesz arra, hogy a téli átigazolási időszakban új játékosra tegyen szert a Mauricio Pochettino által irányított gárda.

Alli a Fulham elleni meccs hajrában dőlt ki, korábban pedig az ő góljával egyenlített a Tottenham (forrás: thesun.co.uk) 

A klub argentin szakvezetője Kane és Son hiányát házon belül próbálta megoldani, ezért a Fulham ellen a góllövést Llorentétől lehetett esetlegesen várni csatárposzton. Végül a spanyol veterán nem járt sikerrel, ráadásul öngólt jegyzett, majd a végül megsérülő Alli egyenlített, a végjátékban pedig Winks döntötte el a meccset. Viszont jelenleg Alli sem áll tehát a Tottenham rendelkezésére, így túl sok opciója nem maradt Pochettino számára.

Gólvágói hiányában Winks fejesével győzött a Tottenham a Fulham elleni meccs legvégén! (forrás: thesun.co.uk)

Angol sajtóhírek szerint pedig képbe került egy korábbi angol válogatott támadó, aki a Tottenham csapatába igazolhat, aki nem más, mint Andy Caroll, a West Ham United csatára! Caroll tehát az egyik városi rivális kötelékébe tartozik jelenleg, nyáron pedig ingyen igazolható lenne, viszont a Tottenham most igazolhatna támadót, és ha Carollra esik a választás, akkor akár 2 millió fontért nyélbe lehetne ütni az üzletet.

Carroll nagy helyzete a West Ham által a Bournemouth ellen 2-0-ra megnyert meccsen (forrás: thesun.co.uk)

A Tottenham együttesére ráadásul nagy megmérettetés vár csütörtökön, amikor is a Chelsea otthonában játszik a klub városi derbit a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján. A párharc első meccsét a Spurs nyerte 1-0-ra, viszont azóta tehát három alapemberét is nélkülözni kényszerül Pochettino a visszavágóra kanyarodva. Természetesen addigra valamilyen megoldás akadhat a Spurs számára, a Chelsea oldalán pedig akár Higuaín is játékba szállhat, ha hivatalos lesz az a transzfer. Ez alapján a meccsig hátra lévő rövid idő ellenére leigazolhat valakit a Spurs, Caroll pedig jó választás lehet, gyorsan mozdítható lenne, és emiatt hamar bevethető, ha megvalósulna a The Sun által felvázolt opció. Andy Caroll egyébiránt 2013 óta tagja a West Ham Unitednek. A támadó ebben a szezonban eddig 8 alkalommal lépett pályára a Premier League-ben, de gólt még nem szerzett, és csupán 240 percet játszott. Ugyanakkor az FA-kupában nemrég betalált, amikor is 70 percnyi játéklehetőséget kapott.

Caroll ugyanakkor PL-pályafutása alatt futballozott a Liverpool csapatában, és a Newcastle United együttesében is, és eddigi 207 bajnokiján 53 gólig, és 25 gólpasszig jutott.

Wilson is képbe került a Tottenhamnél, de ő nagy eséllyel marad a Bournemouth játékosa (forrás: thesun.co.uk)

Az viszont még kérdés, hogy Caroll a fővárosi riválisnál folytatja-e, de nagy lehetőség lenne ez a számára, ugyanakkor a Tottenham az épp a hétvégén a West Ham ellen 2-0-ra legyőzött Bournemouth játékosát, Callum Wilsont is kiszemelte magának, de úgy tűnik, ő marad a klubjában a 40 millió fontos vételára miatt.

Harry Kane még a Manchester United elleni rangadó végén sérült meg (forrás: thesun.co.uk)

Az is meglehet azonban, hogy a nehéznek tűnő helyzete ellenére nem igazol játékost a Spurs, és Lucas Moura is bevetésre kész lehet akár a kispadról, vagy kezdőként, amit Pochettino le is nyilatkozott. Szóval ha nem lesz új igazolás a Tottenhamnél, akkor a Lucas Moura, Erik Lamela, Fernando Llorente trióra hárulhat esetlegesen a csapata góljainak termelése, persze bárki más is képes lehet betalálni, és meccseket nyerni a Spurs számára, akárcsak történt ez Winks esetében is a Fulham ellen megnyert derbin.