Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético: A kulcsember üzent a vezetőségnek!

Az Atlético Madrid korábbi sikereinek egyik fő letéteményese, az évek óta stabil teljesítményt nyújtó Filipe Luis jövőjét illetően nem is olyan burkolt üzenetet intézett a klub vezetősége felé.

(Kép: marca.com)

Ha csupán Filipe Luison múlna, a brazil balhátvéd az Atléticó Madridból vonulna vissza. Persze a másik oldalról nézve adódik a kérdés, hogy vajon mit szólna ehhez a forgatókönyvhöz a “matracosok” vezetősége. Mindenesetre Filipe Luis segíteni szeretne az elnökségnek meghozni a döntést.

“Amikor visszajöttem a Chelsea-től (2014/15-ös szezon után a szerk.) azt terveztem, hogy az Atléticóból vonulok vissza. 30 éves voltam akkor, és úgy gondoltam, hogy 33, 34 évesen lesz vége a következő szerződésemnek.” – Idézi a 37-szeres brazil válogatott játékost a Globosporte.

“Ha választhatnék, szívesen aláírnék most is egy 2 vagy 3 éves hosszabbítást, hiszen számomra ez lenne a legtökéletesebb. Persze tisztában vagyok azzal, hogy a futballban változhatnak a dolgok. Az Atléticónál például van egy szokás, hogy a 30-on feletti futballistákkal általában egy-egy évre hosszabbít a klub. Azért én bízom benne, hogy kapok egy ajánlatot, amit biztos, hogy örömmel el is fogadnék.” – Így Filipe Louis, aki azt is elmondta, hogy azért fel kell készítenie magát a másik eshetőségre is.

“Ha esetleg nem úgy történnek a dolgok, ahogyan én tervezem, akkor Európában szeretnék maradni. Persze melyik brazil játékos ne álmodna arról, hogy a Sao Paulóban, vagy a Corinthiansban futballozzon? Ettől függetlenül Európában jóval biztonságosabb az élet, ráadásul egy olyan játékosnak, mint én, aki hosszú-hosszú évek óta Európában futballozik, el sem tudom képzelni milyen nehéz lenne beilleszkednie a lényegesen bizonytalanabb brazil klubfutballba.”

Filipe Luis eddig 318 tétmérkőzésen lépett pályára az Atléticó Madridban. És hogy miért is foglalkoztatja őt ennyire az, hogy maradhat-e a Wanda Metropolitanóban? Jelenlegi szerződése idén júniusban jár le.