Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ázsia-kupa: zsinórban hetedjére is negyeddöntős Dél-Korea! – videóval

Ma befejeződtek a nyolcaddöntőbeli küzdelmek a 17. alkalommal megrendezett Ázsia-kupán, melynek az Egyesült Arab Emírségek ad otthont. A nap első meccsén a legutóbbi torna döntőse, Dél-Korea esélyesként lépett pályára, de csupán hosszabbítás után tudta legyőzni Bahrein válogatottját, viszont így hetedjére is bejutott a legjobb 8 közé, majd Katar is továbblépett, szintén egygólos sikert aratva Irak ellen, ezzel pedig tehát teljes lett a negyeddöntő mezőnye!

Son (balra) és társai, vagyis Dél-Korea válogatottja is bejutott az Ázsia-kupa negyeddöntőjébe, immár zsinórban hetedjére! (forrás: twitter.com/afcasiancup)

Az Ázsia-kupa nyolcaddöntői ma fejeződtek be, és a nap első meccsén a legutóbbi döntős, egyben a Tottenham játékosával, Son nevével fémjelzett Dél-Korea lépett pályára, az ellenfél pedig Bahrein volt. A párharc esélyese a dél-koreai válogatott volt.

A találkozó első gólja az első félidő végéhez közeledve született meg, amikor a 43. percben Hwang Hee-Chan lövése akadt be a bahreiniek kapujába (1-0)! A második félidőben egy ideig nem született újabb találat, majd a 77. percben jött az egalizálás, amikor előbb Mahdi Alhuamidan lövését blokkolták a gólvonal előtt, majd a kipattanót az érkező Al Rohaimi vágta be (1-1)! A rendes játékidő leteltével meglepetésre döntetlen maradt az állás, és újabb gól már nem született, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás!

A ráadás második félidejének az elején, a 107. percben Lee Yong nagyszerű beadása után Kim Jin-Su hasonlóan jó fejesével került újra előnybe Dél-Korea (2-1)! Ezt követően pedig már a hosszabbítás legvégéig sem született újabb gól, így végül ha a vártnál nehezebben is, de érvényesült a papírforma, és ott van a negyeddöntőben a legutóbbi torna ezüstérmese. A mérkőzésen egyébiránt igencsak sok lövéssel próbálkozott mindkét válogatott (16-17), azonban ezekből csupán dél-koreai részéről 2, míg bahreini oldalról 4 lövés ment kapura, tehát a győztes válogatott két kapura tartó próbálkozása egyaránt gól lett, és továbbjutást ért! Ráadásul Dél-Korea válogatottja zsinórban 7. alkalommal is bejutott a kontinensviadal negyeddöntőjébe!

AFC Ázsia-kupa, nyolcaddöntő
Dél-Korea – Bahrein • 1-1 (1-0), hosszabbítás után: 2-1
Gólszerzők: Hwang Hee-Chan (43.), Kim Jin-Su (107.), ill. Al Rohaimi (77.)


A nap második, egyben a nyolcaddöntők utolsó meccsén Katar és Irak játszott egymás ellen.

Az első félidőben a katariak mezőnyfölényben játszottak, ám lövése csak egy volt a szünetig, ami kapura is ment, az pedig iraki részről, de gólt az sem eredményezett. A fordulást követően Katar már kapura is veszélyesebben játszott, és a meccs második félidejében mind a 4 katari lövés kapura is ment, míg a túloldalon csak 1 alkalommal jött ez össze a 8 próbálkozásából. A katariak számára a gólszerzés is összejött a 62. percben, amikor Alrawi szabadrúgása landolt az irakiak kapujában (1-0)! A legvégéig már nem esett gól, így pedig Katar is bejutott a legjobb 8 közé, vagyis a kontinensviadal negyeddöntőjébe!

Katar – Irak • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Alrawi (62.), ill.


Holnapután, azaz csütörtökön már a torna legjobb 8-as mezőnyének küzdelmei kezdődnek meg, vagyis a negyeddöntők, melyekről szintén beszámolunk, és azok párosításai pedig lentebb olvashatóak!

A negyeddöntők párosításai

Január 24., csütörtök
14:00 • Vietnám – Japán
17:00 • Kína – Irán

Január 25., péntek
14:00 • Dél-Korea – Katar
17:00 • Egyesült Arab Emírségek – Ausztrália