Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Boateng: „A Barca egy ajándék nekem”

Gyaníthatóan máris megszületett az egész naptári év legmeghökkentőbb átigazolása azzal, hogy az FC Barcelona kölcsönvette a ghánai Kevin-Prince Boatenget az olasz Sassuolotól. Az afrikai csatár természetesen bemutatkozásként is gyerekkori álmának beteljesüléséről beszélt.

Természetesen azonban Boateng nem hazudtolja meg önmagát, és most is ugyanolyan őszinte ember maradt, amely tulajdonsága a múltban is megnehezítette már a dolgát. Nehéz őszintének lenni a futball kegyetlen világában, ám ez most alighanem jó pont lehet majd a meglepett Barca drukkerek szemében.

Tehát ahogy már megírtuk, Boateng lefutotta a kötelező köröket, a hivatalos bejelentést követően. Aztán a 32. születésnapja felé közeledő támadó elárulta, hogy a féléves kölcsönjátéka alatt nem igazán vannak vérmes reményei, látva az életerős konkurenciát:

„Tudom, hogy mi lesz a szerepem, és tudom, hogy nem azért jöttem ide, hogy kezdő legyek. Csak egy kéz kell, ami majd lehetőséget ad nekem. Ez az egész a tiszteletről szól. Messi és Suárez, akik közül az egyik a világ legjobbja, a másik pedig a legjobb csatár. Jó lesz őket játszani látni, számomra már ez is egy ajándék, hogy velük lehetek.”

– büszkélkedett élete lehetőségével, a korábban mindössze tizenöt ghánai válogatottságig eljutó Boateng.