Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszületett az ítélet Ronaldo adócsalási ügyében

Cristiano Ronaldo ma visszatért Spanyolországba, ám nem futballal kapcsolatos teendők miatt, hanem ma kellett megjelennie a bíróságon adócsalási ügye miatt, ahol az ítélet is megszületett. 

 

Forrás: AS

Cristiano Ronaldo ma barátnőjével, Georgina Rodriguezzel jelent meg a madridi bíróságon, ahol elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába. Ronaldo kétéves börtönbüntetést kapott, ami a spanyol törvények értelmében az első, nem erőszakos bűncselekmény esetében a kétéves vagy annál rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

Ronaldo 2018 nyarán igazolt a Juventusba, ám már egy ideje, 2017 júniusa óta zajlott az ügye. A vádak szerint a portugál labdarúgó 2011 és 2014 között a Real Madrid játékosaként 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be, ráadásul úgy, hogy egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

A portugál támadó a tárgyalást követően csak annyit mondott a sajtónak, hogy “Ennek is vége.”

Ronaldo esete egyáltalán nem egyedi, hiszen Lionel Messi a 2007 és 2009 között hibás adóbevallásokat adott le, és a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió eurót nem fizetett be. A Barcelona játékosa először 21 hónapos börtönbüntetést kapott, ám ezt végül 252 ezer euróval kiválthatta. Azonban még Messin kívül is több labdarúgónak volt vagy még van is ilyen pere: Ronaldo mellett Xabi Alonsónak is ma kellett megjelennie a bíróságon, de rajta kívül Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao és Fábio Coentrao ellen is hasonló eljárás indult.