Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A 10 legdrágább januári igazolás

“Dübörög” a januári átigazolási szezon a Premier Leagueben, ám finoman szólva is elég csendes egy időszak ez a szigetországban. A Sky Sports összeszedte azt a 10 igazolást a (közel)múltból, ahol januárban “robbant a bank”. 

10. Cenk Tosun – £27m, Besiktas -> Everton

Nem egy sikertörténet (egyelőre) Tosun Goodison Parkba költözése. Sam Allardyce tavaly igazolta le a Besiktastól, ám Marco Silva menedzser inkább csak epizódszereplőként számol vele. Az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 19 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 2 gólt és 2 gólpasszt szerzett.

9. Wilfried Bony – £28m, Swansea City -> Manchester City

Edin Dzeko távozásába került az elefántcsontparti érkezése 2015 telén. Aki korábbi PL gólkirályként nagy reményekkel érkezett. Ezek a remények azonban gyorsan elhaltak, 2 év után a City eladta korábbi klubjához, a Swanseahoz, így most a Championshipben “vitézkedik”.

8. Edin Dzeko – £32.5m, Wolfsburg -> Manchester City

Bony elődje, ahogy már fentebb is említettük. 2011-ben Roberto Mancini elhozta a Cityhez, ahol két PL trófeát is “bezsebelt”. Összességében Dzeko nem volt csalódás a manchesteriek színében (sem). 2016-ban azonban már nem nagyon volt maradása, a “polgárok” kikölcsönözték a Romához, majd ott is ragadt.

7. Andy Carroll – £35m, Newcastle ->Liverpool

Valósággal sokkolta a Liverpool és Kenny Dalglish 2011 januárjában a közvéleményt, amikor is Carrollt leigazolták a Newcastletől. Ez a sokk egészen 2013 májusáig tartott, amikor is a halovány teljesítmény miatt a liverpooliak megszabadultak tőle. Így került a West Hamhez, ahol az idei évben lejár a szerződése.

6. Juan Mata – £37.1m, Chelsea ->Manchester United

2014 januárjában Mata a rivális Chelseatől érkezett Manchesterbe. Kisebb hullámvölgyeket tekintve Mata stabil tagja a Unitednek, mi több idén már elérte a 300 mérkőzést a “Vörös Ördögök” színeiben. Szerződése a nyáron lejár, ám egyelőre, hogy merre tovább azt nem lehet tudni.

5. Fernando Torres – £50m, Liverpool ->Chelsea

2011 év elején Torres hosszú huzavona után elhagyta korábbi sikerei helyszínét a Liverpool és a Chelseahe igazolt. Bánatára. Ugyanis itt már közel sem tudta tartani azt a formát amit a “Vörösöknél”. Több kikölcsönzés után 2015-ben végleg távozott Londonból és az AC Milanban folytatta karrierjét.

4. Aymeric Laporte – £57m, Athletic Bilbao -> Manchester City

Guardiola 2017 januárjában “bankot robbantott” Laporteért. Ami nagyon úgy fest be is vállt. A spanyol stabil kezdőjátékosa azóta is a PL éllovasnak, ráadásul tavaly bajnoki címet ünnepelhetett.

3. Christian Pulisic – £57.6m, Borussia Dortmund -> Chelsea

Az amerikai válogatott tehetség az idei átigazolási szezonban írt alá a Chelseahez. Ám egészen a nyárig marad a Dortmund csapatánál, majd csak utána csatlakozik Maurizio Sarri keretéhez. A Bundesligában jól “muzsikál”, ám egy ideig nem fogjuk megtudni megérte-e az árát.

2. Pierre-Emerick Aubameyang – £60m, Borussia Dortmund -> Arsenal

Arsene Wenger “utolsó nagy dobása”. A Dortmundtól érkező sztár a PL-ben is megmutatta, hogy megéri az árát. Az idei szezonban a 2. helyen tanyázik a PL góllövő listán 14 góljával és még hol a szezon vége. Minden sorozatot figyelembe véve egyébiránt a gaboni az idei szezonban már 16 gólnál és 3 gólpassznál jár.

1. Virgil van Dijk – £75m, Southampton ->Liverpool

Egy újabb telitalálat a tavalyi évből. A holland betonkemény védő nem okozott csalódást a Mersey- parton sem. Jurgen Klopp egyik -hanem a legjobb – igazolása eddig a Liverpoolnál.

Forrás: www.skysports.com